Kremasti pire krumpir mnogima je omiljeni prilog bilo uz meso ili povrće, a da bi bio te neodoljive teksture, treba znati i najvažnije sastojke
Svatko ima svoje sastojke i većina će nas odmah reći kako je maslac uz mlijeko najbolji za kremasti pire koji se topi u ustima, ali možda je vrijeme da probate nešto novo.
Taj je novi sastojak prema ideji kraljice kuhinje Marte Stewart krem sir. Ona inače kuha cijele krumpire u kori, ali možete ih prethodno oguliti, narezati na manje komade i kuhati u zasoljenoj vodi. Nakon što se skuhaju, krumpire procijedite i pustite da se kratko ohlade.
Stavite ih u zdjelu pa dodajte malo krem sira, mlijeka, maslaca i malo vrhnja te napravite pire. Na kraju stavite malo soli i papra pa još promiješajte. Prema receptu Marte Stewart pire se može napraviti i mikserom, ali morate imati nastavak za tijesto. Njezin je savjet da stavite sve sastojke u zdjelu i miksate tim nastavkom do željene teksture.