Pečena pileća prsa idealan su obrok uz koji možemo pripremiti omiljene priloge i puno povrća, ali prečesto kod pečenja ispadnu suha. Sada kulinarski stručnjaci predlažu jednostavan trik kojim se to može izbjeći
Kada ih ispečemo, pileća prsa možemo pohraniti u hladnjak te od ostataka složiti nove obroke poput salata pa ih ponijeti na posao ili pripremiti ukusnu večeru. No sve je to uzalud ako je meso nakon pečenja suho i bezukusno.
Kulinarska web-stranica The Kitchen ima jedan jako zgodan savjet koji će pomoći da piletina bude i ukusna i sočna pa ćete je od sada možda i češće pripremati budući da ne morate utrošiti puno vremena.
Tehnički gledano, radi se o suhom poširanju piletine, a trik je u tome da meso prekrijete papirom za pečenje i ispod njega će se zadržavati sva toplina koja će zadržati sočnost. Kalup za pečenje prvo namažite maslacem, položite komade piletine, začinite prema želji ili kao što je prikazano u videu, uz sol dodajte narezani limun, peršin i primjerice papar i omiljene začine. Zatim maslacem namažite papir za pečenje pa ga prislonite na meso. Papir lijepo prstima poravnajte kako bi zadržalo toplinu te pecite oko pola sata.