Iako kuhanje tjestenine smatrate jednostavnim kulinarskim zadatkom, prilikom pripreme ove namirnice neke stvari zasigurno činite pogrešno a da toga niste ni svjesni
Ulje u vodi
Ako ste pokupili naviku stavljanja ulja u vodu za tjesteninu, vrijeme je da je napustite. Ulje jedino čini tjesteninu masnom što sprečava da umak lijepo prianja na nju. Suprotno uvriježenu mišljenju, ulje ne pomaže u sprečavanju sljepljivanja rezanaca.
Ignoriranje tjestenine
Prilikom postupka stavljanja tjestenine u vodu pobrinite se da je promiješate kako biste osigurali da se rezanci ne slijepe. Ako samo stavite rezance u kipuću vodu i ostavite ih kuhati, vjerojatno će se slijepiti.
Apsorpcija umaka
I kad radite jednostavan umak marinara ili neki drugi na tavi, trebate pustiti tjesteninu da se kuha posljednjih nekoliko minuta u umaku, jer ga vruća tjestenina više apsorbira.
Ispiranje tjestenine
Nastavno na prethodni savjet, ne treba tjesteninu u potpunosti isprati i ocijediti. Umjesto toga samo umiješajte rezance u umak, kao što je već spomenuto, koristeći dodatak vode kako bi vaš umak zgusnuo. Tjestenina obiluje škrobom, stoga se odlično nadopunjuje s domaćim umacima poput carbonare na bazi jaja.