TOTALNI HIT

Svi pričaju o predivnoj haljini Michelle Obame

13.01.2016 u 19:34

  • +3

Michelle Obama

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Zadnji govor o stanju nacije američkog predsjednika Baracka Obame u utorak navečer bio je povijesni događaj, no u modnom smislu večer je obilježila uvijek elegantna američka prva dama Michele Obama koja je još jednom zadivila odabirom haljine

Američka prva dama tijekom svog boravka u Bijeloj kući izgradila je jedinstven stil, modernu i bezvremenskueleganciju. Očekivano, nije razočarala modnim odabirom ni za predsjednikovo posljednje obraćanje naciji - za tu je prigodu odabrala vunenu haljinu Narcisa Rodrigueza iz kolekcije jesen 2015., i to u upadljivoj žutoj boji ili boji nevena, kako ju je dizajner nazvao.

Držeći se i ovoga puta modnog pravila manje je više, Michelle jeblistala u vibrantnoj žutoj haljini bez rukava i s minimalnim modnimdodacima, tek okruglim naušnicama, a sve je zaokružila diskretnim make-upom i lagano valovitom frizurom.

Modna kritičarka New York Timesa Vanessa Friedman istaknula je na Twitteru da je Michelle i 2008. izgledala senzacionalno u crveno-crnoj haljini, također s potpisom Narcisa Rodrigueza koju je nosila u povijesnoj izbornoj noći u kojoj je njezin suprug osvojio prvi mandat. Odabirom haljine istoga dizajnera na simboličan je način zaokružila boravak u Bijeloj kući.

Haljina boje nevena postala je hit na društvenim mrežama gdje su se nizali komplimenti na račun modnog odabira i stylinga prve dame. No na žalost brojnih žena kojima je jednostavna ali jako efektna haljina zapela za oko, više je nema u prodaji. Iako joj je cijena iznosila 2.000 dolara (oko 14.000 kuna), snižena je na sezonskom sniženju na 4.000 kuna i ubrzo rasprodana.


Modni odabiri Michelle Obama za predsjednikove govore o stanju nacije uvijek su bili hrabri i u trendu. U siječnju 2015. nosila je odlično odijelo sa suknjom Michaela Korsa, sa sakoom koji krasi patentni zatvarač, a riječ je o kompletu identičnom onome kakav je glumica Julianna Margulies nosila u seriji 'Dobra žena'.

Osim haljina Narcisa Rodrigueza i omiljenog joj dizajnera Jasona Wua, Michelle Obama na važnim je događanjima nosila kreacije Michaela Korsa, Alaije, Barbare Tfank, Rachel Roy i Isaaca Mizrahija.

Michelle Obama u haljini Narcisa Rodrigueza u izbornoj noći 2008.



Michelle Obama na obraćanju naciji u 2015. u kompletu Michaela Korsa

Narciso Rodriguez Fall 2015.