VEDRO I OPTIMISTIČNO

Ova boja uvjerljivo vlada proljetnim kombinacijama

14.04.2016 u 09:07

  • +23

Žuta boja u proljetnim kombinacijama

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Iako je statistički potvrđeno da su najpopularnije boje sezone nježna roza i mint zelena, čini se da taj podatak nije stigao do slavnih dama koje su proljetnu modnu priču odlučile graditi oko žutih tonova

Ako postoji ijedna boja koja samo jednim detaljem može podignuti cjelokupan styling, onda je to zasigurno žuta. U zimskim mjesecima često se viđala na kaputima modno osviještenih djevojka koje su prkosile standardnom modnom sivilu, a danas žuta boja vlada na gotovo svakom odjevnom komadu, modnim dodacima i obući.

Osim što podiže svaku odjevnu kombinaciju, također posjeduje moć da vas istakne iz mnoštva i učini da nikako ne prođete nezapaženo. Iako žuta boja slovi za veselu i vedru boju, njoj mnogo ljudi nije previše sklono, osobito kad je riječ o odjeći.

Da biste zablistali u žutoj boji, nije potrebno da se pojavite u njoj od glave do pete. Detalj, poput torbice, sunčanih naočala ili šala, bit će sasvim dovoljan, a u kombinaciji s crnim ili bijelim odjevnim komadima žuta će djelovati posebno elegantno. Kao i većina boja, i žuta varira u tonovima, stoga je poželjno odabrati onu nijansu koja vam najbolje odgovara, a najbolje je birati ovisno o boji puti. Jarke varijante žute boje odlično će pristajati tamnoputima dok će tamnije, zagasite verzije bolje izgledati na pripadnicama svijetle puti.