U DUHU 70-IH

Ljetni modni trend kojem nećete odoljeti

10.06.2016 u 09:25

  • +19

Trendi krpice s vezenim detaljima

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr/ Tatjana Janković

Bionic
Reading

Aktualna modna sezona iznjedrila je još jedan trend u znaku vezenih detalja koji danas krase odjevne predmete i dodatke

Vještina vezenja stoljećima zaokuplja pažnju žena, a ove sezone doživljava pravu renesansu. Često korišten kao detalj na odjevnim komadima u sklopu kolekcija visoke mode, ovaj trend s godinama ohrabrio je pristupačne modne brendove na njegovu višestruku primjenu.

Iako se može pomisliti kako je vez rezerviran isključivo za skupocjene tkanine, aktualna modna zbivanja tvrde suprotno. Početkom proljetne sezone detalj veza često se mogao uočiti na laganim verzijama trendovskih jakni, bilo da je riječ o cvjetnim vezenim detaljima ili tzv. etničkim uzorcima na ramenima.

Kada govorimo o jaknama, detalj veza uglavnom će se uočiti na bezvremenskoj traper jakni. Ovakav ukrašen odjevni komad ove godine preplavio je pariške ulice tijekom Tjedna mode. Kao najpopularniji detalji veza ističu se etnički uzorci i cvijeće.

In love with this jacket - and it's available in petite, tall, and plus! More details on my blog. ?? @sylviag_

Fotografiju objavljuje nicolette mason (@nicolettemason)

Možda najzanimljivije po pitanju nove popularnosti vezenih detalja leži u činjenici da danas krasi mnoge modne dodatke, pa čak i pojedinu obuću što dovoljno govori o vezenoj zagriženosti modne industrije.

Ako ste u potrazi za načinom na koji ćete u svoj stil uvrstiti odjevni komad s vezenim detaljem, najsigurnijim rješenjem pokazat će se majice ili bluze. Ovi odjevni komadi sa skandinavskim, indijskim ili slavenskim motivima aktualan su prizor na policama dućana što će na koncu rezultirati lakšim pronalaženjem odgovarajućeg komada.

Težnje modne industrije za rekreiranjem modnog stila 70-ih očituju se i po pitanju ovog trenda doprinošenjem nostalgičarskom duhu koji ne prestaje iz sezone u sezonu. Trend vezene mode jači je no ikad, a zahvaljujući činjenici da krasi gotovo sve vrste odjevnih komada, modnih dodataka i pojedine obuće, na vama je da odaberete onaj vezeni komad koji će vam se dobro uklopiti u  stil.

?????? @gucci #newin #guccisneakers #flowerembroidery

Fotografiju objavljuje Laura Lawaetz ELLE StyleJunkie (@lauralawaetz)