MODEL U USPONU

Vogue: Lijepa Trogiranka najnovije je čudo u svijetu modelinga

18.10.2016 u 09:46

Bionic
Reading

Mlada hrvatska manekenka Faretta osvojila je modni svijet rekordnom brzinom. Iako je prvu reviju nosila početkom ove godine, na nedavno održanim tjednima mode nosila je revije prestižnih modnih kuća. Nakon New Yorka prodefilirala je pistama Milana i Pariza preskočivši jedino najmanje atraktivan londonski tjedan mode. Američki Vogue nedavno je Trogiranku uvrstio među top 16 svjetskih modela, a sad joj je posvetio cijeli članak nazvavši je 'najnovijim čudom u svijetu modelinga'

Kako ističe Vogue, aktualna izdanja tjedana mode obilježila su nova lica u svijetu modelinga, a utjecajnom modnom časopisu posebno je za oko zapela 18-godišnja Hrvatica Faretta koja uredništvo neodoljivo podsjeća na modele poput Gie Carangi i mlađe verzije Karoline Kurkove.

Zahvaljujući mnogobrojnim angažmanima utjecajnih modnih kuća i dizajnera, Vogue se zapitao što čini Farettu odgovarajućim modelom za različite tipove brendova. Pronašao je odgovor u njezinoj urođenoj snazi komuniciranja s modnom javnošću u kombinaciji sa svježinom koju kao pojava nosi. Ovu dobitnu kombinaciju Vogue je ponovno prepoznao nakon što ju je uvrstio među 16 top modela koji su vladali pistama na tjednima mode u New Yorku, Londonu, Parizu i Milanu.


'Rijetko koji model ima sve što se traži, snažan hod, moćan gard i lice koje ima mogućnost nevjerojatne transformacije, ali Faretta je u tome nekako uspjela', napisao je Vogue dodavši da je primijećena već prošle jeseni kao debitantica na reviji modne kuće Givenchy.