RECEPT

Varivo od graška s noklicama

28.11.2013 u 11:45

Bionic
Reading

Sjećamo se djetinjstva kada su nam naše drage mamice i bakice kuhale ovo ukusno varivo. Naučite pripremati ovo jelo i ugodno ih iznenadite

Potrebni sastojci:

500 g graška (svježi ili smrznuti)
1 glavica luka
150 g mrkva
1 žličica mljevene crvene paprike
500 ml povrtnog temeljca
1 žlica sjeckanog peršina
2 jaja
4-5 žlica oštrog brašna
maslinovo ulje
sol i papar

Priprema:

U tavu, na vruće maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, posolimo i pržimo ga dok ne omekša.

Zatim dodamo mrkvu narezanu na kockice, mljevenu crvenu papriku, te pirjamo podlijevajući povrtnim temeljcem dok mrkva malo ne omekša.

Potom dodamo grašak, popaprimo, ulijemo toliko povrtnog temeljca da prekrije sastojke i ostavimo da zavrije.

Za to vrijeme u zdjelici umutimo jaja, dodamo brašno, prstohvat soli i dobro promiješamo. Kada varivo zavrije, s dvije žličice oblikujemo 'noklice', stavljamo ih u varivo i sve zajedno kuhamo po prilici pet minute.

Na kraju kuhanja varivo posipamo svježe sjeckanim peršinom i poslužimo.

Recept je preuzet sa stranice Crochef.hr