Tikvice su idealno povrće ljeti jer mogu biti dio raznih jela, a ukusne su i kao mali snack, savršen za zabave i druženja. Jedna od ideja su i palačinke od tikvica ili žutih bundeva
Tražite li neki novi recept koji uključuje povrće, probajte palačinke od tikvica ili bundeva, a kako ih pripremiti, otkrio je Mark Bittman za Huffington Post
1 kg tikvica ili žute bundeve
1 nasjeckani crveni luk
1 jušna žlica sitno nasjeckanog češnjaka
1 jušna žlica sitno sjeckanog timijana
1 smućkano jaje
1 čaša brašna ili krušnih mrvica te malo istog sa strane za prženje
Pola čaše naribanog parmezana
4 jušne žlice maslinovog ulja ili maslac
Sol i papar
Priprema
Tikvice ili bundevu naribajte, a možete koristiti i blender. Zajedno pomiješajte sve sastojke osim ulja. Rukama oblikujte malene palačinke veličine pljeskavice. Ako vam je smjesa prerijetka i raspada se, dodajte još brašna ili krušnih mrvica, ovisno što ste odlučili koristiti.
Imate li dovoljno vremena, najbolje bi bilo da ostanu u hladnjaku sat vremena prije pečenja jer će se stisnuti.
Tavicu s uljem ili maslacem zagrijte na srednju temperaturu. Zatim svaku palačinku uvaljajte u brašno ili krušne mrvice te pecite. Tijekom pečenja dovoljno je da ih okrenete samo jednom, a vrijeme pečenja je 10 do 15 minuta, ovisno o debljini palačinke.
Servirajte ih vruće ili na sobnoj temperaturi. Za pripremu i pečenje potrebno je pola sata.