RECEPT

Šunka u kruhu

01.04.2010 u 11:17

Bionic
Reading

Uskrs bez šunke nije pravi Uskrs. A dobrodošla je i bilo koji drugi dan u godini! Osim klasične kuhane šunke, pripremite nešto atraktivnije: šunku u kruhu. Jednostavno je, a rezultat je fantastičan

Potrebni sastojci:

1 kg pečene ili kuhane šunke
500 g glatkog brašna
1 žlica šećera
1 vrećica suhog kvasca
200 g maslaca
6 jaja
2 dl mlijeka
1 žumanjak
sol

Priprema:

Prije svega šunku opremo u toploj vodi i obrišemo je.

Od navedenih sastojaka umijesimo rahlo tijesto i ostavimo ga na toplom mjestu se digne.

Zatim tijesto razvaljamo na pobrašnjenoj površini na debljinu 2 cm, na sredinu stavimo šunku, premažemo je umućenim žumanjkom i obložimo tijestom sa svih strana.

Tijestom dobro obložimo šunku da se meso ne vidi.

Potom šunku položimo na namašćeni lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, na donju razinu, po prilici jedan sat.

Da tijesto tijekom pečenja ne zagori, pokrijemo ga na vrhu aluminijskom folijom.

Pečenu šunku ostavimo u kruhu da se ohladi i poslužimo.

Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.