Uskrs bez šunke nije pravi Uskrs. A dobrodošla je i bilo koji drugi dan u godini! Osim klasične kuhane šunke, pripremite nešto atraktivnije: šunku u kruhu. Jednostavno je, a rezultat je fantastičan
Potrebni sastojci:
1 kg pečene ili kuhane šunke
500 g glatkog brašna
1 žlica šećera
1 vrećica suhog kvasca
200 g maslaca
6 jaja
2 dl mlijeka
1 žumanjak
sol
Priprema:
Prije svega šunku opremo u toploj vodi i obrišemo je.
Od navedenih sastojaka umijesimo rahlo tijesto i ostavimo ga na toplom mjestu se digne.
Zatim tijesto razvaljamo na pobrašnjenoj površini na debljinu 2 cm, na sredinu stavimo šunku, premažemo je umućenim žumanjkom i obložimo tijestom sa svih strana.
Tijestom dobro obložimo šunku da se meso ne vidi.
Potom šunku položimo na namašćeni lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, na donju razinu, po prilici jedan sat.
Da tijesto tijekom pečenja ne zagori, pokrijemo ga na vrhu aluminijskom folijom.
Pečenu šunku ostavimo u kruhu da se ohladi i poslužimo.
Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.