NAGRADNI NATJEČAJ

Rogaška Slatina, Grand hotel Sava

09.04.2013 u 14:15

Bionic
Reading

Rogaška Slatina s višestoljetnom tradicijom spada u starija i značajnija lječilišta u Sloveniji i Europi. Iskopine te rimska cesta, koja je pored Lemberga i Rogatca vodila iz Celeie (Celja) u Petovium (Ptuj) dokazuje, da su Rogašku Slatinu poznavali još Kelti i Rimljani.

Legenda o nastanku rogaškog izvora iz XVII. stoljeća kaže, da je Apolon, bog sunca i liječenja, zaustavio krilatog konja Pegaza, koji je htio odletjeti na goru Parnas, ovim riječima: 'Nikad ne leti na grešni Parnas! Tamo je sve sama izmišljotina i lažni sjaj nadmenih ljudi. Tu, gdje stojiš, je izvor zdravlja i istinska božja snaga. Umjesto Hippocrene pi Roitschocrene, rogaški izvor, koji je pred tobom!'

1665. godine, nakon pijenja mineralne vode, koja je najbogatija magnezijem na svijetu, ozdravio je Petar Zrinski, jedan od najsnažnijih feudalaca tadašnje Europe, nakon čega je glas o ljekovitosti rogaške mineralne vode otišao u svijet. U Rogaškoj Slatini se nakon toga počeo razvijati zdravstveni turizam. 1803. godine je počeo da se, od manjeg sela uz izvore, razvija suvremeni lječilišni centar. U 19. i početkom 20. stoljeća izgrađeni su prvi hoteli. U 2003. godine većina njih bila je obnovljena, međutim i dalje daju utisak, kao da se vrijeme zaustavilo uz suživot s današnjim poimanjem udobnosti. U imeniku gostiju, navedena su poznata imena vladarskih obitelji Habsburg, Bonaparte, Hohenzollern, Karađorđević, Obrenović…itd. Bogat društveni život doživeo je svoj vrhunac tokom 1846. godine, kada je goste zabavljao čuveni pianist Franz Liszt.

Već 400 godina Rogaška Slatina privlači ljude željne zdravlja i ugodnog boravka u opuštajućoj okolini prirode i inspirativnoj tradiciji bogatog kulturnog života. Prirodno bogatstvo, mineralna voda Donat Mg, jedinstvena je mineralna voda u svijetu. Suvremeni Grand Hotel Sava****superior i Hotel Zagreb**** spajaju prestiž i povijest, a okolna brda i nebo, stvaraju specifične klimatske uvjete i proširuju izazove. Kompleks Sava d.o.o. sa svojim renoviranim hotelima, atraktivnim bazenskim kompleksom i vrhunskim zdravstvenim, wellness i turističkim znanjem, svrstavaju se među najbolje terme po pružanju usluga, koje postavljaju suvremeni svjetski trendovi.

Cvjetnim parkom i prelijepom zelenom prirodom, okružen hotelski kompleks - Grand Hotel Sava****superior i Hotel Zagreb****, nude Vam pravo opuštanje. Za potpuni doživljaj boravka na raspolaganju su vam suvremeno opremljene Superior ili Lux sobe te apartmani u Hotelu Sava i komfirtne sobe i apartmani u Hotelu Zagreb.

Hotel sadrži: 232 soba i 17 apartmana, recepciju, pansionski restoran Kristal s 250 mjesta, self service bife i SHOW COOKING, a’la carte restoran Kaiser, bar Lobby, Cappucino bar, kavanu Imperial, kongresni centar, frizerski salon, Wellness centar Zdravlja i ljepote Lotus, bazene i saune. Sobe su opremljene kupaonicom (tuš/ kada, wc), fenom, telefonom,SAT TV-om, mini barom, sefom, klimom, kupaćim ogrtačem, priključkom za internet i balkonom.

U Centru Zdravlja i ljepote Lotus ponudit će Vam različite metode opuštanja, koje će Vam dočarati oblik ugodnog boravka i ljepote. Možete birati između široke palete opuštajućih masaža, ayurvede, aromaterapije, japanskih masaža, lifting tretmana, obloga za tijelo... Ublažite stres i opustite se uz aroma masažu, priuštite sebi duboko opuštanje i otvorite tjelesne meridiane uz pomoć Tui-ne i Shitsu masaže. Možete napraviti korak dalje i prepustiti se Ayurvedskoj masaži. Saslušajte šapat svoje duše i tijela, prepustite se njezi lica, uz liniju kozmetike Guinot i Pevonia Botanica koja će Vama pomoći da zadržite mladalački izgled. Za Vašu ljepotu tijela i duha u hotelu Vam nude brojne programe za mršavljenje- oblikovanje tijela i kure pijenja ljekovite vode Donat Mg.

Gostima hotela nudi se besplatan i neograničan ulaz u hotelski bazen (1 bazen za plivanje, 1 jacuzzi, dječji bazen, bazenčić za knajpanje) Temperatura termalno-mineralne vode u bazenima je od 27 do 36°C, a nivo natrija, kalija, magnezija, kalcija, sulfata i hidrogenkarbonata pozitivno utiče na upale i degeneretivna oboljenja zglobova i mekog tkiva, i ubrzavaju posttraumatsko ljećenje. U sastavu bazena nalazi se finska, turska i infracrvena sauna. Za goste hotela Sava moguć je ulaz na Rogašku Rivijeru (1200 m2 površine bazena u centru mesta) uz doplatu (u određenim paketima već uključuje Rogaška Rivijera)



Nagrada uključuje:

1x vikend paket u Grand Hotelu Sava**** superior Rogaška Slatina Slovenija na osnovi noćenja s doručkom za jednu osobu u Superior sobi.

Vikend paket uključuje:
- polupansion sa samoposlužnim obrocima, slobodan ulaz u hotelski bazen sa termo-mineralnom vodom i saune, svaki petak i subotu noćno kupanje do 23.00 sata, slobodan ulaz u fitnes centar, uporaba kupaćeg ogrtača i ručnika za kupanje, 1x boca ljekovite mineralne vode u sobi pri dolasku, slobodan ulaz u Hit Casino Fontana, animacijski program (organizirane šetnje, društvene igre, radionice, plesni večeri u Kavani Cappuccino uz živu glazbu te program za duhovno i sportsko buđenje: »pozdrav jutru«, joga, jutarnja tjelovježba, vodena gimnastika, aqua aerobik.

Boravišna pristojba plaća se na licu mjesta.

Nagrada se može iskoristit do 22. prosinca 2013.