NAGRADNI NATJEČAJ

Đurđevac, Hotel Picok

09.04.2013 u 09:20

Bionic
Reading

Hotel Picok 4* smješten je u gradu Đurđevcu, u podravskoj nizini, između dvije prirodno geografske cjeline; između sjevernih obronaka Bilogore i rijeke Drave.

Zanimljivo ime hotel je dobio po Legendi o Picokima, događaju iz 16. stoljeća, točnije 1552. godine kada se domišljatost i hrabrost Đurđevčana u dugotrajnoj borbi protiv turskog nasilnika Ulama-bega isplatila jer su iz topa na njih ispalili pjetlića, picoka. Dogodilo se to na mjestu Staroga grada, koji je nastao usred močvare na uzvišenom pješčanom humku, baš u blizini hotela koji zrači Podravinom od samoga ulaska. Taj događaj živi i danas jer se već 40 godina krajem lipnja uprizoruje u sklopu manifestacije 'Picokijada', a Đurđevčani već stoljećima nose naziv 'Picokima'.

Smještajni kapacitet je 200 kreveta, odnosno 74 dvokrevetne sobe, četiri apartmana i dvije posebno uređene sobe za osobe s invaliditetom. Sve sobe su klimatizirane opremljene TV i satelitskim prijemnikom, telefonom s direktnom linijom, wirelles internetom, sefom i mini barom s bogatom ponudom pića. Kupaonice su opremljene tuš kabinama ili kadama, sušilom za kosu, ogrtačem za wellness i papučama.

Stari podravski štih pomiješan s modernim pristupom i kvalitetom oduševit će i najzahtjevnije goste hotela Picok. Na prvi pogled osvojit će Vas Đurđevečka iža, kapaciteta do 110 osoba, uređena u tradicionalnom podravskom stilu s mnogo detalja i predmeta koji podsjećaju na nekadašnje stare đurđevačke i podravske kuće. Posjetitelji mogu okusiti povijest kroz niz osmišljenih jelovnika, pa se tako veliki dio gastronomske ponude temelji na starim receptima podravskih domaćica. Tu je i pansionski restoran kapaciteta do 250 osoba. Pub Koogla s raznovrsnom ponudom pića, kapaciteta do 400 osoba, idealan je za organizaciju raznih večernjih evenata.

Raspolažemo s tri prostora za održavanje kongresa, seminara, team buildinga, workshopova ili radnih sastanaka, kao i s kompletnom potrebnom audio-video opremom. Kongresna dvorana veličinom odgovara organizaciji evenata do 250 osoba. Druga dvorana može primiti do 100 osoba, a posebno uređena Lovačka soba idealna je za manje grupe do 30 osoba.

Wellness hotela Picok jedinstvena oaza mira i relaksacije usred Podravine, nudi Vam bijeg od svakodnevnog stresnog i užurbanog života. Jednostavnost linija i vrhunski dizajn interijera u wellnessu, odraz su stručnog opremanja, inzistiranja na drugačijem, novom i inspirativnom, uravnoteženo je povijesno, egzotično i rustikalno. Uživati možete u tradicionalnom terapijskom sustavu koji smo razvili kao pristup i metodu osmišljenu prije svega s ciljem duhovnog i tjelesnog zdravlja, osjećajmo se dobro. Takav pristup možemo nazvati holističkim, jer ljudski organizam promatramo kao jedinstvo tijela i duha. Nekoliko vrsta kupki ili sauna po izboru (finska, turska, infracrvena), Murad preparati,razni
tretmani kakaom, algama, voćem... Anti-aging tretman učinit će Vas poletnim i spremnim za akciju, a upotpuniti će Vaš dojam o hotelu. No, tek kada osjetite jednu od nekoliko vrsta egzotičnih masaža znati ćete da je to pravo mjesto za opuštanje i njegu tijela koje će Vas napuniti i uroniti u sasvim drugi svijet.



Nagrada za dvije osobe uključuje:

2x noćenje s doručkom + korištenje bazena

Boravišna pristojba nije uključena i plaća se na licu mjesta po osobi i danu 7 kn.

Nagrada će se moći iskoristiti do 31. kolovoza 2013.