Kanadski znanstvenici su dokazali da grejp može biti od velike pomoći osobama oboljelim od dijabetesa tipa 2, kao i svima koji se muče s viškom kilograma
Istraživanje je pokazalo da naringenin, flavonoid koji se nalazi u citrusnom voću, pomaže jetri da prije sagori masnoću umjesto da je nakuplja nakon obroka. Naringenin daje citrusnom voću, posebno grejpu, specifičan gorki okus.
Znanstvenici s Istraživačkog instituta Robards, koji se nalazi u sklopu kanadskog sveučilišta Western Ontario, vjeruju da ta kemikalija također pomaže i osobama koje pate od viška kilograma, ali je i odličan saveznik u borbi s dijabetesom. Grejp, naime, pomaže uravnotežiti razine inzulina i glukoze.
U istraživanju su se koristile znatno veće doze naringenina od onih koje se prirodno nalaze u voću pa će zasigurno trebati vremena dok znanstvenici ne razviju koncentrirani nadomjestak. Kad se jednom nađe u slobodnoj prodaji, najviše koristi od njega imat će oboljeli od dijabetesa tipa 2, koji je jedan od glavnih uzročnika srčanih bolesti.