KAD STANETE NA VAGU

Sjajne vijesti! Imate manje kilograma no što mislite

03.06.2014 u 10:23

Bionic
Reading

Novo istraživanje donosi sjajne vijesti. Naime stručnjaci tvrde da zapravo težimo manje nego što mislimo

Kako se približava sezona kupaćih kostima, sve češće se odlučujemo stati na vagu i hrabro pogledati što pokazuje kazaljka. Nakon toga većina zaključi da, s obzirom da na sebi imaju traperice, majicu, donje rublje, pa čak i čarape, sigurno mogu oduzeti barem dva kilograma. Poznato, zar ne?

Upravo su se tim fenomenom pozabavili i znanstvenici u novoj studiji, objavljenoj u časopisu International Journal of Obesity, te su istraživanjem otkrili koliko si doista kilograma možemo oduzeti s obzirom na odjeću.

Znanstveni tim sa Sveučilišta u Sjevernoj Dakoti tako je za potrebe istraživanja sudionike istraživanja vagao s i bez odjeće i to u različitim godišnjim dobima želeći provjeriti može li se tijekom vaganja u zimskoj odjeći oduzeti više kilograma u odnosu na ljetnu odjeću, prenosi Time

Konačni rezultati pokazali su da se muškarci i žene razlikuju i po pitanju težine odjeće. Tako se muškarci češće važu u težoj odjeći dok su žene sklonije odjenuti nešto lagano prije nego stanu na vagu. Krajnje brojke pokazuju da muškarci nakon vaganja u odjeći mogu oduzeti oko 1,13 kilograma dok žene ne mogu oduzeti ni kilogram, točnije 900 grama. A to vrijedi, napominju znanstvenici, za svako godišnje doba. Stoga ako se važete u vunenom puloveru ili pak u potkošulji, sada točno znate koliko vam odjeća zapravo dodaje na težini.