ANA RUCNER

'Moj idealan odmor uvijek je uz sina Dariana'

30.12.2015 u 17:07

Bionic
Reading

Za violončelisticu Anu Rucner 2015. bila je vrlo zanimljiva i dinamična, s puno putovanja na kojima je, među ostalim, promovirala ljepote Hrvatske. Ispričala nam je što će iz te godine zauvijek pamtiti, kako će je ispratiti te kako se najradije odmara i provodi vrijeme sa sinom Darianom

'Dugo ću pamtiti koncert u Victoria Hallu u Ženevi, zatim nastup u Gruziji, koji ću uskoro ponoviti, snimanje spota 'Alkarski ponos', za koji sam, uz Viteško alkarsko društvo iz Sinja, i dobila nagradu Zlatni Interstas za najbolji hrvatski film. Ljeto su obilježili klupski nastupi uglavnom na Jadranu i turneja Beck'sperience, za mene potpuno nov izazov. Moj autorski festival Ana u Gradu u Dubrovniku obilježio je pet godina postojanja održavanjem pet koncerata. Ugostila sam sjajne mlade glazbenike, Olivera Poola iz Londona te Lucu Lucinija i Marija Stefana Pietrodarchija iz Italije. Osim atraktivnog koncerta filmske glazbe, koji sam tom prigodom održala u Kazalištu Marin Držić uz sjajni Simfonijski orkestar iz Mostara, kruna cijelog festivala bio je koncert 'Pozdrav suncu', održan na prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe 21. lipnja na Srđu u 5 sati ujutro. Prepuno gledalište i oduševljeni pljesak za mene su najveća nagrada', ispričala nam je.

Jesen joj je, kaže, obilježio posjet Veroni i tvrtki Calzedonija, a pritom je upoznala Evu Herzigovu i Irinu Shayk. 'Uglavnom, ovu ću godinu pamtiti po novim projektima, no i po sjajnom uspjehu sina Dariana u školi i njegovom sve većem interesu za glazbu', otkrila je.

Staru godinu ispratit će radno, svirajući na dočeku u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu.
'Svirat ću klupsku glazbu uz DJ-a i osjećam da će to biti super zabava', rekla je.

Na pitanje o novogodišnjim željama kaže da ono što jako želi uglavnom i ostvari. 'Za sljedeću godinu pripremamo sjajan projekt i nadam se da će on zaživjeti, a privatno samo želim da moja obitelj i ja budemo zdravi i sretni', ističe.

Prvih nekoliko dana siječnja 2016. provest će sa sinom Darianom. 'Ako nas vrijeme posluži, provest ćemo ih na moru i svježem zraku. Već drugi tjedan siječnja rezerviran je za putovanje u Gruziju i veliki koncert na kojem sviram s Gruzijskom filharmonijom', pohvalila se.

Upravo je njezin idealan odmor onaj koji provodi sa svojim osmogodišnjim sinom jedincem.
'To se podrazumijeva i kad se odmaramo, kad istražujemo neke nove krajeve ili se jednostavno družimo', kaže violončelistica.

Tvrdi da ne vjeruje u to da roditelj i dijete mogu biti prijatelji u pravom smislu te riječi.
'U tom slučaju roditelj prestaje biti roditelj, a njegova je uloga ipak brinuti se o djetetu i odgajati ga, što prijatelji ne rade, zar ne? Važno je znati red i ukazati djetetu na ono što čini dobro i na ono što nije u redu', izjavila je.

Ispričala nam je što joj znači ljubav i vidi li se opet u braku. 'Ljubav je ono što pokreće svijet, a meni je uvijek bila motivacija i u životu i u radu. Vjerujem u ljubav, a što se braka tiče, ako sretnem osobu s kojom bih poželjela obitelj - zašto ne?', kaže Ana.

U novoj 2016. godini želi prije svega puno zdravlja. 'Ako to nemate, sve ostalo je doista nevažno. Tu je i realizacija odličnih projekata koje planiram te puno veselja i radosti u krugu obitelji. Voljela bih da se BiH što bolje plasira jer kao član njihove ekipe odlazim u svibnju na Eurosong', ističe.


Violončelistica je rodila sina Dariana u braku s Vladom Kalemberom

ljubav moja vrijedna ????❤️ #adventchristmas #love #musicianslife #motherandson

Fotografiju objavljuje Ana Rucner (@anarucner)


Ovo ljeto je snimila spot 'Alkarski ponos'