CILJAJU NA NAJVIŠE

Huawei postao treći proizvođač pametnih telefona

09.05.2014 u 06:58

Bionic
Reading

Upitavši se što je sljedeće, Huawei je tijekom prezentiranja svoje nove perjanice iz P serije uređaja, Ascend P7 naveo i kako su službeno treći najveći svjetski proizvođač pametnih telefona, čime su prestigli HTC, Lenovo, LG i mnoge druge

Bez sumnje je veliku ulogu u priči imala i dobra prodaja prethodne perjanice Ascend P6, ali i drugih modela kojima je tijekom 2013. kompanija ostvarila značajan rast. Štoviše, prethodna perjanica Ascend P6 je osvojila i European Imaging and Sound Association nagraduEuropean Consumer.


Osim otkrivanja modela Acend P7 koji će koštati kakvih 449 eura (3.400 kuna), kompanija je uz nešto manje pompe prethodno predstavila i model Ascend P7 mini. Neke analitičke kuće su već ranije Huawei smještale na treću poziciju, no kompanija je tek ovom prilikom navela kako su stigli na nju. Kako stvari stoje ako se Lenovu pridruži i Motorola Mobility teško je reći.


Huawei u glavnom planu ima agresivno širenje van matične Kine, a tržišta Europe je već polako načeo. Imaju li sve što je potrebno za skidanje Applea i Samsunga s pozicija dva i tri otkrit će tek vrijeme. Kompanija je čak 70 posto od ukupnih prihoda (39 milijardi) prošle godine dobila od poslova vezanih uz mobilnu infrastrukturu, dok je svega 25 posto činila prodaja proizvoda za potrošače - što uključuje i pametne telefone.