ŠOKANTNA OBJAVA

Kate Middleton objavila da ima rak: 'Bit ću dobro!'

22.03.2024 u 19:09

Bionic
Reading

Nakon višemjesečnih nagađanja, princeza od Walesa pristala je javnosti otkriti svoje zdravstveno stanje i rekla ono što nitko nije želio čuti

Princeza od Walesa večeras je stala svim višemjesečnim nagađanjima o svom zdravstvenom stanju i potvrdila ono što je isprva demantirano - da joj je dijagnosticiran karcinom, kao i da se već podvrgla preventivnoj kemoterapiji.

U izrazito emotivnoj video poruci, snimljenoj ove srijede u Windsoru, 42-godišnja Kate Middleton otkrila je kako je vijest bila veliki šok za sve njih te da su ona i William 'radili sve kako bi sve privatno procesirali za dobrobit svoje mlade obitelji'.

Gdje je Kate Middleton? Izvor: Profimedia / Autor: STEPHEN LOCK/I-IMAGES/EYEVINE/AA/ABACA/ABACA PRESS/BACKGRID/BACKGRID USA/JONATHAN BUCKMASTER/MIRRORPIX/DOUG PETERS/PA IMAGES/RUPERT HARTLEY/GOFFPHOTOS.COM/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

Dijagnoza je objavljena samo nekoliko dana nakon što je snimljena s princom Williamom, prilikom izlaska iz dućana nedaleko njihovog doma u Windsoru.

Video je sniman dok princeza sjedi na klupi, okružena narcisama i ostalim proljetnim cvijećem. 'Htjela bih iskoristiti ovu priliku da vam osobno zahvalim za sve divne poruke podrške te za vaše razumijevanje tijekom mog oporavka od operacije. Posljednjih nekoliko mjeseci bili su veoma teški za našu cijelu obitelj, ali imala sam fantastičan medicinski tim koji se brinuo o meni, zbog čega sam jako zahvalna.

U siječnju sam bila na operaciji abdomena u Londonu te su liječnici tad mislili da moje stanje nije kancerogeno. Operacija je bila uspješna, ali su testovi nakon operacije pokazali da je rak ipak bio prisutan. Moje medicinsko osoblje je predložilo da bih se trebala podvrgnuti preventivnoj kemoterapiji te sam sada u ranim fazama tog tretmana.

  • +4
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: i-Images / Eyevine / Profimedia

Ovo je bio veliki šok za cijelu obitelj te smo William i ja učinili sve kako bismo procesuirali i riješili ovo privatno zbog naše mlade obitelji. Kao što možete i zamisliti, za to je trebalo vremena. Meni je trebalo vremena da se oporavim od velike operacije kako bih mogla započeti s tretmanom, ali najvažnije, trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji je za njih prikladan i da ih uvjerimo da ću biti dobro.

Kako sam rekla i njima - dobro sam i postajem snažnija svakim danom tako što se fokusiram na stvari koje će mi pomoći da se oporavim, u umu, tijelu i duhu. Imati Williama uz sebe također je veliki izvor utjehe i sigurnosti. Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali mnogi od vas. Oboma nam to puno znači.

Nadamo se da ćete razumjeti da kao obitelj sada trebamo vremena, prostora i privatnosti, dok ne završim s liječenjem. Moj posao mi je uvijek donosio veliku radost te se radujem povratku, kada to budem mogla. Sada se moram fokusirati na potpuni oporavak. U ovim vremenima razmišljam i o svima čiji su životi bili ili jesu pogođeni rakom. Za sve koji se suočavaju s ovom bolesti, u bilo kojem obliku, molim vas, nemojte gubiti vjeru ili nadu. Niste sami.'

Karcinom joj je dijagnosticiran nakon što se u privatnoj londonskoj klinici podvrgnula operaciji abdomena, baš kao što je slučaj bio s kraljem Charlesom III. Kako je rekla u videu, isprva je uistinu ukazivalo da nije riječ o karcinomu, no naknadni testovi pokazali su tragove istog, zbog čega su joj liječnici savjetovali da se preventivno podvrgne kemoterapiji.