NAKON PORAZA

Nikad iskreniji Joško Gvardiol: 'Jednog ću dana moći pričati djeci...'

15.12.2022 u 19:56

Bionic
Reading

Uoči utakmice protiv Maroka, u kojoj će se Hrvatska u subotu od 16 sati boriti za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu, medijima su se u Katru obratili napadač Andrej Kramarić i stoper Joško Gvardiol, a upravo je miljenik djevojaka, Gvardiol, progovorio i o nekim zanimljivim stvarima

Nakon odigranog polufinala, u kojem je Hrvatska poražena od Argentine, emocije se još nisu slegle. Ipak, dvojica nogometaša smogla su snagu i danas sjela pred novinare u Dohi. Riječ je o Andreju Kramariću i Jošku Gvardiolu, koji je pričao o porazu, ali i o svom odrastanju.

Igrati protiv jednog od najboljih nogometaša svijeta, Lionela Messija, san je mnogim nogometašima, a Joško Gvardiol tu je priliku dobio u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva. Kako je rekao, ovo mu nije bio prvi susret na travnjaku s njim.

'Bilo je to jedno lijepo iskustvo, iako sam već prošle sezone igrao u klubu protiv Messija. On je totalno drugačiji tip igrača u klubu i u reprezentaciji. Drago mi je, iako se radi o porazu, ali kad znaš protiv kakvog si igrača igrao, jednog ću dana moći pričati djeci da sam ga čuvao 90 minuta. Nadam se da ćemo u idućoj prilici uspjeti pobijediti Argentince', iskren je bio Joško Gvardiol.

  • +10
Joško Gvardiol Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

A potom se osvrnuo i na svoj proces odrastanja i igrački razvoj unutar Vatrenih. O tome je rekao: 'To je dio odrastanja, ali suze nisu bile zbog pogreške, bilo je nekih drugih stvari. Ne znam postoji li igrač koji ne griješi, pogotovo na poziciji stopera. Imam jako važnu ulogu i rekao bih da je to sastavni dio sporta, ali siguran sam da će ih biti još. Pokušavam da ih bude što manje, ali bit će ih.'

Podsjetimo, tijekom ovog Svjetskog nogometnog prvenstva upravo je Joško Gvardiol, uz Dominika Livakovića, postao miljenik nacije, ali i žena, koje su se raspametile za nogometašem, pa stoga ne čudi da prate apsolutno sve što on kaže ili objavi na svom Instagram profilu. Na radost većine njih, Gvardiol još uvijek nije pronašao 'onu pravu'.