GUST RASPORED

Ništa od susreta Harryja s ocem - kralj Charles je prezauzet da bi vidio sina

30.04.2024 u 09:30

Bionic
Reading

Polako cure u javnost detalji novog posjeta vojvode od Sussexa rodnom Londonu. Tamo stiže zbog Invictus igara, a iako se nagađalo kako bi moglo doći do susreta s pojedinim članovima kraljevske obitelji, od toga, čini se, neće ni ovoga puta biti ništa

Posljednji put, kada je u London stigao zbog bolesnog oca, princ Harry dobio je priliku susresti se sa kraljem Charlesom tek na dvadesetak minuta. Više od toga njegov otac nije imao vremena. S bratom, princom Williamom, tada se nije ni susreo, a u novom posjetu neće vidjeti nikoga od bliže obitelji.

Kako otkriva izvor blizak kraljevskoj obitelji, izgledno je da se kralj Charles neće susresti s mlađim sinom kojeg nije vidio posljednja dva mjeseca. Zgusnut raspored, nakon povratka radnim obvezama koje je morao zbog bolesti otkazati, ne dopuštaju mu promjene.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Ipak, da on to uistinu želi, napravio bi izmjene, jer on je ipak kralj i njegova je posljednja. Mnogi se još uvijek nadaju kako to nije njegova konačna odluka te da će, ukoliko mu to obveze dopuste, pronaći barem malo vremena za susret s Harryjem, koji u London stiže zbog proslave 10. godišnjice Invictus igara, koja će se obilježiti misom u katedrali sv. Pavla 8. svibnja.

  • +4
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Yaroslav Sabitov / PA Images / Profimedia

Ovo će inače biti prvi dolazak princa Harryja koji je unaprijed dogovoren. Njegov posjet u veljači bio je iznenadni i to nakon što je doznao da mu je ocu dijagnosticiran karcinom. Tada je doslovce stigao u London na tek nekoliko sati, kako bi se susreo s kraljem Charlesom i kratko popričao s njim.

Harryjeva supruga Meghan Markle ni ovoga puta ne dolazi s njim u London, dajući time još jednom jasno do znanja da je prekrižila sve veze i odnose s ostatkom kraljevske obitelji.