DEBAKL NORVEŽANA

Ovi su glazbenici osvojili samo 16 bodova i na kraju završili zadnji u finalu

12.05.2024 u 11:13

Bionic
Reading

Još uvijek se tek sliježu dojmovi nakon finala Eurosonga na kojem je trijumfirao švicarski predstavnik Nemo koji se definira kao nebinarna osoba s pjesmom 'The Code'

I dok u Švicarskoj slave pobjedu na Eurosongu, a mi srebro zlatnog sjaja, Norvežani sigurno nisu bili nimalo sretni kad su vidjeli kako je završio njihov predstavnik.

Njihov predstavnik folk rock bend Gåte završio je u finalu na posljednjem mjestu na tablici i to sa samo 16 bodova kada se zbroje glasovi žirija i publike.

  • +16
Baby Lasagna - nastup u finalu Eurosonga Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Norvežane je predstavljala grupa Gåte s pjesmom Ulveham, u prijevodu 'Vučje krzno'.

'Ulveham' je stara norveška narodna priča prožeta tradicijom pravim imenom 'Møya i ulveham' ('Djeva u vučjem krznu'). Unutar priče isprepliću se tradicionalni elementi bajke: zadivljujuća prelijepa junakinja, zavidna i zla maćeha i prisutnost crne magije.

Priča odiše srednjovjekovnom esencijom i pomalo podsjeća na 'Snjeguljicu i sedam patuljaka'. U središtu zapleta je djevojka koja se, nakon što je izgubila majku, sukobljava sa zlom maćehom. Gonjena ljubomorom prema djevojčinoj ljepoti i pažnji koju izaziva, maćeha pribjegava mračnoj magiji, bacajući čaroliju koja pretvara djevojku u vuka.

A jesu li bili toliko loši prosudite sami:

Gåte: Ulveham Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube