svestrani umjetnik

Pričali smo s Igorom Barberićem, pobjednikom showa 'Zvijezde pjevaju', evo što nam je otkrio

05.05.2024 u 15:39

Bionic
Reading

Ovog vikenda su proglašeni pobjednici 13. sezone popularne HTV-ove emisije, a titulu najboljih ponijeli su koreograf, glumac te dramski i plesni mentor sa svojom vokalnom trenericom Ivanom Kindl. Premoćno su odnijeli pobjedu glasovima publike, a mnogima su zbog svoje energije, karizme, šarma i vrsne interpretacije slovili za favorite još od prve emisije. Nakon što su se slegli prvi dojmovi, Igora Barberića kratko smo kontaktirali za tportal

'Osjećaj je prebizaran i predivan u isto vrijeme. Ne mogu reći da sam očekivao pobjedu, jer je konkurencija bila velika, odnosno da su svi finalisti bili su predivni i da je zapravo bilo lako moguće da će bilo tko od nas pobijedit. Lijepo je pobijediti, ali meni je već samo iskustvo i pjevanje s tim ljudima, druženje s Ivanom Kindl bila velika pobjeda. Prava pobjeda je 'dodatna pobjeda' na to sve', ispričao nam je Igor Barberić kojem je nastup u 'Zvijezde pjevaju' dugo bio jedna od najvećih želja.

Renomirani redatelj i koreograf ima zavidnu karijeru s brojnim nagradama i hvaljenim projektima iza sebe. Među ostalim je režirao mjuzikle 'Briljantin', 'Footloose', 'Crna kuća', u Češkoj je postavio mjuzikle 'Kosa', 'Flashdance', 'Vještice iz Eastwicka', u Finskoj 'Evitu' i 'Cabaret', a u Nizozemskoj 'Fame'. Dugogodišnji je koreograf showova 'Tvoje lice zvuči poznato' i 'Supertalent'.

Ispričao nam je kako će proslaviti svoju pobjedu. 'Proslavili smo svi zajedno mi iz emisije, sinoć odmah nakon emisije i bilo je sjajno, lijep kraj našem druženju, premda ćemo se nastaviti družiti i dalje. Kroz naredne dane ću još malo razmišljati, oglašavat ću se na društvenim mrežama, čut će me još ljudi dok mi se sliježu dojmovi', rekao je kroz smijeh.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Otkrio je što će uvijek pamtiti iz friško završenog showa. 'Uvijek ću patiti taj osjećaj kad si na sceni i kad te glazba preuzme, pjevanja s Ivanom, slušanja i gledanja s njom; osjetiti publiku koja je prisutna u tom trenutku s nama. Baš sam razmišljao kako je to bilo magično. To ću pamtiti najviše. Sjećat ću se koliko je topline bilo u našoj grupi tih ljudi, natjecatelja. Kao da smo neki razred na maturalcu', opisao je.

Budući da je pokazao kako savršeno vlada pozornicom i dokazao da je zapravo pravi showman, zanimalo nas je koji još talent skriva izuzmemo li onaj za kuhanje, budući je prije osam godina oduševio svojim kulinarskim vještinama u Celebrity MasterChefu. 'Sljedeće sam se mislio okustiti u šivanju, dizajnu odjeće. Šalim se! (smijeh) Trenutno sam zadovoljan s onime kako je sada. Sad bih još malo pjevao', iskren je.

  • +56
Zvijezde pjevaju, finalna emisija Izvor: Promo fotografije / Autor: Dario Njavro za HRT