IZ KUHINJE NA POSAO

Evo zašto se isplatilo biti dio 'MasterChefa'

07.06.2011 u 10:00

Bionic
Reading

Dok ostali kandidati iz raznih realityja većinom brzo padnu u zaborav, dosta kandidata 'MasterChefa' dobiva jako primamljive ponude

Kako se odmah nakon emisije Ljubo Matulin uspio zaposliti u hotelu Dubrovački vrtovi sunca s pet zvjezdica, pitali smo se što je s drugim kandidatima 'Masterchefa'.

Nakon kratkog istraživanja ispada da se svim kandidatima isplatilo biti sudionik tog šoua jer je sreću da nađe posao iz snova imala i kandidatkinja Nastasja Fišter te njezin kolega Marko Gajski

Oni su odmah nakon ispadanja iz šoua otišli raditi na Hvar. Rade u uglednom restoranu Divino, na samoj gradskoj rivi uz jahte:
'Odmah nakon izlaska iz šoua dobila sam ponudu i pitali su me mogu li koga još preporučiti. Ja sam predložila Marka i sada skupa radimo u kuhinji, što nas jako veseli.'

Ljubo je bio među prvih osam kuhara u 'MasterChefu', tko zna gdje će li samo otići pobjednik? No, jedno je sigurno, izgleda da iz ovoga šoua svi izlaze kao pobjednici jer, nakon što su poslodavci vidjeli njihov napredak, dobivaju samo vrhunske poslove.

No nije to sve. Zagrebački arhitekt Mario Bobanović, koji je ispao iz šoua korak-dva do najboljih 10, dobio je posao u restoranu člana žirija Tomislava Gretića u rovinjskom luksuznom hotelu Monte Mulini.

'Ovo je stvarno jack pot, pogotovo što sam jedini od natjecatelja koji je došao raditi upravo kod Toma. Čeka me učenje i naporan rad, ali to me nimalo ne plaši, spreman sam za novi posao' rekao je Bobanović za Jutarnji list.

Još neki kandidati dodali su da im je sudjelovanje u MasterChefu donijelo samo dobro. Evo nekih iskustava starih članova.

Ivan Vučković   

'Išao sam razgovor za posao u hotelski lanac 'Radison Blue'  koji su u Splitu i Dubrovniku. S obzirom na moje sudjelovanje u Masterchefu dobio sam ponudu za poziciju voditelja tima i chefa. Međutim ipak sam zaključio kako nemam još dovoljno iskustva za to iako sam u Masterchefu dosta toga naučio.'

 

 

Igor Zdenjak      

'Nakon ispadanja iz Masterchefa dobio sam nekoliko ponuda za posao što se tiče mog posla ribolovni charter koji je usko vezan i uz kuhanje. Dobio sam nekoliko televizijskih ponuda iz Hrvatske i Srbije i to za snimanje emisije s obzirom da je big game fishing atraktivan. U svojim uslugama turistima nudim i uslugu kuhanja.'

 

Ivanko Rebić     

'Nakon Masterchefa ponudili si mu posao u robinzonskoj  konobi na Šipanu. No ipak sam odbio zbog udaljenosti od obitelji. No svoje sam sudjelovanje u showu iskoristio u svojoj turističkoj ponudi. Turistima je drago kada ih s brodom na more odvede jedan od sudionika Masterchefa'

 

Tea Đukić              

'Dobila sam ponudu jednog restorana iz Karlovca 'konoba Zec'. Ponudili su mi da im napravim meni i da u njega unesem dašak egzotične hrane. Trenutno razmišljam o ponudi i budućnoj suradnji s njima.' 

Ivana Đokić       

‘Dobila sam ponudu da radim u 'Meredien Lav' u Splitu. Prihvatila sam posao. To mi je super prigoda,a vidjet ćemo kako ću se snaći s obzirom da nisam profesionalni kuhar. U tijeku sam selidbe u Split te s uzbuđenjem očekujem svoj prvi radni dan.’