nesvakidašnji transfer

Barcelona bacila oko na ponajboljeg napadača američkog MLS-a: Na zimu stiže stroj za golove koji je u Europi već jednom podbacio

14.12.2019 u 12:22

Bionic
Reading

Barcelona želi dovesti Carlosa Velu iz Los Angelesa u kojem Meksikanac uživa i proživljava najbolje dane u karijeri

Carlos Vela stigao je na zimu 2016. godine iz Chivasa u Arsenal, a igrao je još i za Celtu Vigo, Salamancu, Osasunu, West Brom, Real Sociedad i Los Angeles FC u kojem je i danas. Iako su svi od njega imali velika očekivanja kada je dolazio u Arsenal, nije se baš proslavio.

U sedam godina koliko je ukupno proveo kao igrač londonskog sastava upisao je tek 29 nastupa u engleskoj Premier ligi i zabio tri gola. Ostatak vremena proveo je na posudbama pa je odlazak u američki MLS na kraju bio najbolje rješenje. Da je s odlaskom u SAD potpuno pogodio govori i njegova statistika.

U dvije sezone postigao je 48 golova od čega 36 u ovoj sezoni u kojoj je eksplodirao. Tome je dodao još 11 asistencija i tako ponovno privukao pažnju europskih klubova i to onih najvećih. Spominje se da ga ove zime želi dovesti Barcelona, a to je medijima potvrdio i njegov suigrač iz reprezentacije i napadač gradskog rivala LA Galaxyja Giovanni Dos Santos.

'Istina je da na stolu ima ponudu Barcelone, ali ne mogu vam reći što će odlučiti. Sretan je u Los Angelesu. Iza njega je spektakularna sezona, ali ne traži te Barcelona svaki dan. Sretan sam zbog njega', potvrdio je glasine Dos Santos.

Vela će u ožujku 2020. godine napuniti 31 godinu, a u Barci ga vjerojatno vide kao zamjenu za Luisa Suareza kojem je povremeno potreban i odmor, ali i onda kada upadne u krizu zabijanja golova. Iako su u Barci već i Antoine Griezmann, Osumene Dembele i Ansu Fati, Barca traži nova pojačanja u napadu pa je moguće da netko od njih i napusti klub.