Nije dobro

Bivši golman Chelseaja nastupio za poznatu MMA organizaciju; teško je nokautiran!

14.05.2024 u 12:36

Bionic
Reading

Promjena karijere išla mu je izvrsno sve do sada, nastupio je u KSW-u, poljskoj MMA organizaciji te je imao noć za zaborav

Ricardo Prasel ima zanimljivu priču, s prelaskom iz svijeta nogometa u MMA. Tijekom 2009. i 2010. godine, bivši brazilski golman, bio je dio momčadi Chelseaja kao jedan od rezervnih igrača koji čekaju priliku. U to vrijeme, glavni golman momčadi bio je Petr Čech, koji je bio ključni član ekipe iz Londona..

Nažalost, ozljeda je prekinula Praselovu nogometnu karijeru u vrlo mladoj dobi, što je sigurno bila teška situacija za njega. Ipak, njegov prelazak u MMA pokazuje njegovu odlučnost da nastavi s natjecanjem i istraži nove sportske izazove.

Debitirao je kao profesionalac 2012. godine, postigavši pobjedu gušenjem u prvoj rundi. Jedan od njegovih zapaženijih mečeva bio je protiv hrvatskog borca Ante Delije 2018. godine u Rizinu. Delija ga je svladao nakon tri runde, jednoglasnom odlukom sudaca.

Čini se da je Praselova tranzicija iz nogometa u MMA bila poprilično uspješna u početku, ali sve je ubrzo krenulo po zlu. Nokaut koji je doživio na priredbi KSW 94, prošlog vikenda, izgleda zaista zastrašujuće, posebno s obzirom na ozljedu ramena koju je doživio u padu.

Težak nokaut možete pogledati OVDJE.

Često se ističe kako borci koji dolaze iz drugih sportova donose svoje vlastite vještine i iskustva u borilački svijet, ali isto tako su izloženi i različitim rizicima i izazovima koje ti sportovi nose sa sobom. Nadamo se kako će se Prasel brzo oporaviti od ozljede i da će moći donijeti odluke koje su najbolje za njegovo zdravlje i dobrobit u budućnosti.