mandžukićev nasljednik

Dinamo pred senzacionalnim transferom; najveća zvijezda 'modrih' odlazi u Juventus!

21.09.2020 u 10:42

Bionic
Reading

Za sada nema službene potvrde, ali izvori bliski Juventusu tvrde kako je napadač Dinama i hrvatske reprezentacije Bruno Petković (26) vrlo blizu prelaska u redove 'stare dame'! Sve se doslovno odigralo preko noći jer u nedjelju popodne Juventus objavio kako odustaje od dovođenja Luisa Suareza iz Barcelone, te u isto vrijeme intenzivno nastavlja potragu za novim napadačem...

Luis Suarez praktički je sve dogovorio s Juventusom, ali izgleda kako je zapelo u pokušaju da mu se osigura talijansko državljanstvo te je njegov dolazak u Torino neslavno propao. Naime, Juventus je već popunio kvotu stranaca izvan EU, pa je Urugvajac pokušao na brzinu doći do talijanskih papira jer mu je supruga Talijanka... No, sad je jasno kako nije uspio.

Juventus sada pod hitno mora pronaći napadača, u konkurenciji je nekoliko imena, a najzvučnije je ono Edina Džeke. No, 'Dijamant' u isto vrijeme pregovara s Interom, navodno se obećao 'nerazzurrima' i pitanje je hoće li prekršiti dogovor kojeg ima s Antonijem Conteom.

I tako je iz izvora bliskih Juventusu u ponedjeljak ujutro 'procurila' vijest kako je među izglednim kandidatima za novog člana 'stare dame' i hrvatski reprezentativac, napadač Dinama Bruno Petković (26)!

Podsjetimo, u Dinamu su nakon ispadanja iz Lige prvaka odlučili kako su svi igrači na prodaju. Ako dođe konkretna ponuda, naravno. Tako će Joško Gvardiol za 19 milijuna eura od siječnja postati igrač Red Bull Leipziga, a osipanje momčadi 'modrih' već bi se ovog tjedna moglo nastaviti odlaskom najboljeg igrača - Brune Petkovića.

Još u krajem prošle godine, netom prije pandemije koronavirusa, za Petkovića je interes pokazivala Barcelona. Na Nou Campu su ga vidjeli kao zamjenu baš za Suareza... No, koronavirus stopirao je taj posao, a Petkoviću su se sada otvorila vrata još jednog velikana.

  • +5
Juventus - Sampdoria, 1. kolo Serie A, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

I nije ovo prvi put da Juventus 'skenira' Brunu Petkovića, skauti 'stare dame' upozoravali su na njegove kvalitete još dok je od 2012. do 2018. godine igrao u Serie A i Serie B. Prošao je Petković Cataniju, Varese, Reggianu, Virtus Entellu, Trapani, Bolognu i Hellas Veronu, ali nigdje se u stvari nije uspio nametnuti. Juventus ga je uočio 2016. godine kad je za Trapani u Serie B zabio sedam golova, no na tome je i ostalo...

Sve do danas kad i iz menadžerskih krugova dolaze sramežljive i neslužbene potvrde kako se ipak 'nešto kuha'. Za sada je interes Juventusa tek 'sramežljiva najava', no najveći se poslovi i odrađuju u strogoj tajnosti. Činjenica je kako na Maksimiru službeno za Petkovića, barem za sada, nisu dobili nikakvu ponudu iz Juventusa. No, uskoro bi se trebalo znati puno više. U cijelom bi poslu važnu ulogu trebao odigrati i Igor Tudor koji će kao prvi pomoćnik Andre Pirla sigurno imati za reći koju 'lijepu riječ' u korist Brune Petkovića...

  • +6
Dinamo - Slaven Belupo (HT Prva liga - 5. kolo) Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Dinamo za Brunu Petkovića očekuje 20 milijuna eura odštete, pristali bi 'modri' na milijun ili dva manje, posebice ako se radi o nekom od europskih velikana. A Juventus svakako spada u tu kategoriju. S druge strane, Juve je već odradio jedan posao s Dinamom, bila je to kupovina Marka Pjace u ljeto 2016. godine za 23 milijuna eura. U Torinu jako dobro znaju kako iz Maksimira stiže 'dobra roba'. A Petko bi dolaskom u redove 'stare dame' naslijedio Marija Mandžukića kojeg Juventusovi navijači još uvijek nisu preboljeli...

Bruno Petković bi prema svim mjerilima bio fantastičan posao za Juventus - ne treba mu previše za prilagodbu jer je već igrao u Serie A i Serie B, zna jezik... Velika je to prednost u trenucima kad se brzo treba uklopiti u momčad.

Jedini problem za Burnu Petkovića u ovom trenutku je činjenica kako nije u formi, vraća se nakon duge pauze zbog ozljede, a Juve traži igrača koji će odmah uskočiti u prvu momčad i zaigrati uz Cristiana Ronalda!

Petković je u Dinamo stigao iz Bologne u ljeto 2018. godine kako bi oživio karijeru. I na Maksimiru je pod vodstvom Nenad Bjelice doslovno eksplodirao, proigrao je i prometnuo se u najboljeg igrača 'modirh'. Izborio je i mjesto u reprezentaciji kao nasljednik Marija Mandžukića. Ukupno je za Dinamo odigrao 84 utakmice u svim natjecanjima te je zabio 26 golova. Igrao je Ligu prvaka i Europsku ligu, a za hrvatsku je reprezentaciju zabio šest golova u devet nastupa.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.