španjolska liga

Golijada na utakmici Reala i Villarreala, Ante Budimir se vratio nakon teške ozljede

19.05.2024 u 21:20

Bionic
Reading

Čak osam golova postignuto je u ogledu pretposljednjeg 37. kola španjolske La Lige između nogometaša Villarreala i madridskog Reala, ali pobjednika nije bilo nakon konačnih 4-4

Činilo se kako prvak Real lakoćom ide prema novoj pobjedi jer je vodio čak 4-1 na poluvremenu. Dva gola za Madriđane je postigao Guler, u 14. minuti i sudačkoj nadoknadi prvog dijela te Joselu u 30. i Lucas Vazquez u 40. minuti.

Za domaćina je jedini strijelac bio Sorloth u 39. minuti, a upravo je kršni Norvežanin u uvodnih jedanaest minuta drugog poluvremena doslovno torpedirao uglednog suparnika.

Od početka drugog dijela, do 56. minute, Sorloth je još tri puta pogađao Realovu mrežu i doveo svoju momčad do konačnih 4-4.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić je bio u udarnoj momčadi Reala te je igrao sve do 82. minute.

Barcelona je pobjedom 3-0 na domaćem terenu protiv Rayo Vallecana osigurala drugo mjesto na kraju sezone. Prvi gol na ogledu je dao Lewandowski već u trećoj minuti, a utakmica je riješena kada je Pedri dao dva brza gola, u 72. i 75. minuti.

Trećeplasirana Girona je bila uvjerljiva kod Valencije gdje je pobijedila 3-1. Strijelci su bili Savinho i Dovbik uz autogol Gasiorowskog, dok je četvrti Atletico na domaćem terenu poražen od Osasune čak 1-4.

Dva gola za sastav iz Pamplone je dao Raul Garcia, dok su po jedan dodali Oroz i Torro. Za Osasunu je zaigrao i hrvatski reprezentativac Ante Budimir, u igru je ušao u 84. minuti. Sjajne su to vijesti za izbornika Zlatka Dalića jer je Budimir morao pauzirati zbog slomljenih rebara, ali za EURO će biti spreman.

U direktnoj borbi za šesto mjesto Real Sociedad je u gostima svladao Betis 2-0. U prvom poluvremenu su domaću mrežu pogađali Brais Mendez i Mikel Merino.

Nakon ovog kola su poznati i svi putnici u Segundu, odnosno, drugu ligu. Almeriji i Granadi se pridružio Cadiz koji je u ovom kolu odigrao nedovoljnih 0-0 na domaćem terenu protiv Las Palmasa. Bod spasa uhvatila je Mallorca koje je odahnula nakon domaćih 2-2 protiv Almerije. Veliki gol za bod Mallorce postigao je Darder u 83. minuti.

Standings provided by Sofascore