potvrda Anadolu Efesa

Kakva čast za Hrvatsku! Mijatović dobio dvogodišnji ugovor iako se svašta pisalo

02.05.2024 u 14:35

Bionic
Reading

Iako je bio samo privremeno rješenje, hrvatski stručnjak Tomislav Mijatović i službeno je potpisao ugovor i postao glavni trener Anadolu Efesa

Od dana u kojem je preko noći preuzeo klupu Anadolu Efesa, nakon nagle smjene Turčina Erdema Cana u veljači ove godine, 48-godišnji Tomislav Mijatović dobio je ulogu privremenog trenera (v.d.). Čak i kad je momčad Anadolu Efesa zaredala s pobjedama pisalo se da čelnici, s kojima ima prijateljski odnos jer u klubu radi kao pomoćnik od 2010. godine, traže jako trenersko ime.

No ipak je došlo do preokreta pa je tako, kako se doznaje iz turskih medija te putem društvenih mreža, potpisao dvogodišnji ugovor s Anadolu Efesom kao glavni trener do ljeta 2026. godine.

'Osjećaj je nerealan i teško je to opisati jednom rečenicom. Ali najkraće bi bilo ovako: uzbuđenje, ponos i čast na najvišem nivou', kazao je za tportal Mijatović.

Inače, Mijatović je svoj put u Ciboni počeo kao jedan od članova stožera Nevena Spahije i Ace Petrovića, od kojih je upijao znanje, a iz Vukova ga je u Istanbul poveo Velimir Perasović.

Ima i iskustvo iz stožera hrvatske reprezentacije, u kojem je bio pomoćnik, a donedavno je davao umjerene izjave u kojima je naglašavao kako je najvažnije to da su ga igrači dobro prihvatili.

'Kad momčad odigra jako dobro i kad te publika nagradi pljeskom i ovacijama, to svakom odgovara i paše. Iskreno, kad su krenule ovacije, uopće toga nisam bio svjestan, ali mi je drago zbog ekipe. I to govorim bez lažne skromnosti i floskula. Meni je samo želja da ekipa bude uspješna jer sam ja dvostruko odgovoran i želja mi je da klub, koji smatram svojim, bude uspješan. Najkraće rečeno, u svakoj utakmici radim neku vrstu pritiska samom sebi', kazao je Mijatović nedavno za tportal.

Iako se svašta pisalo i mediji su navodili da će u novoj sezoni doći španjolski stručnjak Xavi Pascual, od toga ipak neće biti ništa.

Ovo je svakako nagrada za dugogodišnji rad i odličan odnos s čelnicima kluba, a novi ugovor Mijatović je dobio usprkos tome što se s Anadolu Efesom nije uspio, preko play-in faze (kvalifikacijski krug), plasirati u play-off Eurolige.

No sad je pred njim pohod na još jednu titulu prvaka Turske, a Anadolu Efes trenutačno drži vrh ljestvice s učinkom 25-4.

Standings provided by Sofascore