PALA JOŠ JEDNA 'GLAVA'

Kraj ljubavi u Gradskom vrtu! Nenad Bjelica više nije trener NK Osijeka

29.08.2022 u 16:38

Bionic
Reading

Predsjednik Uprave NK Osijek Ferenc Sakalj razriješio je Nenada Bjelicu dužnosti sportskog direktora i trenera

Pala je još jedna trenerska glava u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi. Prvo je Rijeka smijenila Dragana Tadića, pa Gorica Samira Toplaka, a sada je Osijek maknuo Nenada Bjelicu.

Ovaj stručnjak preživio je europski krah od kazahstanskog Kizilžara, početne posrtaje u prvenstvu, ali je sada dobio nogu i to nakon što je u derbiju 7. kola svladao Hajduk 2:1.

'Nogometni klub Osijek idućih će dana donijeti odluku o imenovanju novog trenera o čemu će pravovremeno obavijestiti javnost. Nogometni klub Osijek zahvaljuje gospodinu Nenadu Bjelici na suradnji kroz protekle dvije godine', kratko su poručili iz Osijeka.

Detalji nisu poznati, ali ukoliko nije došlo do sporazumnog raskida suradnje tada je Bjelica svoj odlazak, zajedno sa stručnim stožerom, mogao debelo naplatiti pa se u slučaju jednostranog raskida suradnje spominjao i iznos od 22-23 milijuna kuna (samo njemu preko 10 milijuna kuna).

Osijek - Hajduk 2:1, sažetak 28.8.2022. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

Bjelica je zadnjih tjedana živio teške tjedne na klupi osječkog prvoligaša, najvjerniji navijači kluba su ga uzeli na zub, tražili da ode, a on je gubio živce te se neprimjereno ponašao prema novinarima. Bilo je pitanje dana kada će postati 'bivši'.

'Zbog samopouzdanja i naših navijača koji su bili sjajni i bodrili nas sto minuta utakmice stvarno sam presretan i nadam se da je ovo početak jedne dobre sezone', rekao je Bjelica poslije Hajduka, ali je sada jasno da ta 'dobra sezona' neće biti s njime.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +16
Osijek - Hajduk, SuperSport HNL, 28.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Marko Mrkonjic
Standings provided by SofaScore LiveScore