VIDE I IZLAZNU STRATEGIJU

Nakon svega što mu se događa, španjolski mediji stali na Modrićevu stranu

05.10.2023 u 11:38

Bionic
Reading

Madridski Real u utorak je slavio sa 3:2 protiv Napolija u Napulju. Kraljevi su s dvije pobjede na vrhu C skupine Lige prvaka, a trener Carlo Ancelotti dobio je potvrdu da svi igrači, pa i Luka Modrić koji ulazi s klupe, 'grizu maksimalno'

Iako se već duže vrijeme piše o nezadovoljstvu Luke Modrića statusom u madridskom Realu, a što posebno potenciraju španjolski mediji, i to oni bliži klubu iz Barcelone, poput katalonskog Sporta, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije svojim ponašanjem i postupcima to uopće ne prezentira.

Pitanje je kako se Modrić osjeća 'u duši', i je li razgovarao s trenerom Ancelottijem o svemu.

No, talijanski stručnjak gotovo na svakoj press-konferenciji govori o hrvatskom nogometašu, koji je i s 38 godina željan dokazivanja.

'Luka Modrić? Napravio je upravo ono što smo očekivali od njega. Stavio je svoje iskustvo i poznavanje igre u službu momčadi i odigrao je 30 minuta na visokoj razini', izjavio je Ancelotti nakon pobjede u Napulju.

>> Ancelotti opet objašnjavao zašto Luka Modrić ulazi s klupe: Znam da se ljuti, ali...

Misli li Ancelotti da je Modrić nezadovoljan trenutnim statusom u momčadi?

'Rekao sam da je odigrao je na visokoj razini. To znači da je dovoljno motiviran da može dati svoj doprinos. To je i učinio. I to je baš ono što trener traži od nekoga tko ne igra i možda je malo ljutit zbog toga. Ali neka ne gubi nadu da će pridonijeti svojoj momčadi na terenu. U tom je smislu Luka Modrić bio fantastičan', pohvalio je Ancelotti Modrića.

Dakle, Ancelottijevo razmišljanje očito se ne mijenja. Modrić će biti taj koji će 'spašavati stvar, odnosno neće imati naslovnu ulogu. A španjolski mediji baš zbog toga potenciraju nezadovoljstvo i sukob na relaciji trener - igrač, tvrdeći kako je Modriću obećan ravnopravan status i borba na treninzima. No, prema svemu ispada da je Modrić izigran.

  • +19
Napoli -Real Madrid, Liga prvaka, 3.10.2023. Izvor: EPA / Autor: CIRO FUSCO

Od osam prvenstvenih utakmica, Modrić je igrao u njih šest, ali samo je dva puta bio starter. Zadnji put protiv Atletica, kada je zamijenjen već na kraju prvog poluvremena. Također, od dvije utakmice u Ligi prvaka, tek je u jednoj bio starter.

Ukupno je na terenu proveo tek 312 minuta, od 900 koliko ih je Real odigrao ove sezone.

Naravno, naglašavaju mediji kako se igračeva situacija može preusmjeriti, ali i podsjećaju da je Inter Miami jako zainteresiran za njegove usluge te ostavljaju mogućnost da on na zimu promijeni klub.

Uz zaključak: Vidjet ćemo kako će se odvijati situacija s vrlo važnim nogometašem u novijoj povijesti Kraljeva.