španjolci se raspisali

Obično Real kupuje u Bayernovom dvorištu, ali sada se situacija dosta promijenila, pa su Bavarci poslali upite za čak dvojicu 'kraljeva'

24.03.2021 u 10:49

Bionic
Reading

Teška financijska situacija koja je pogodila i najbogatije (nogometne) klubove svijeta, a sve zbog pandemije koronavirusa i prekinutog dotoka novca, čini se, mijenja i odnose na tržištu. Nekad je Real bio taj koji je kupovao koga je htio, a sada su 'kraljevi' osuđeni na traženje jeftinih ili besplatnih igrača. S druge strane, inače racionalni Bayern, sada bi za male novce mogao do vrijednih igrača

Nema gledatelja, samim time ni sponzora, pa se pojavio i problem s naplatom TV prava... Sve to utječe na financijsku stabilnost klubova, posebice onih koji su živjeli i van svojih mogućnosti. Jedan od njih je i madridski Real, kojem nije bio problem podići kredit te kupiti neku od zvijezda.

U ovom trenutku, iako se mediji razmeću vijestima kako na Santiago Bernabeu dolaze Erling Haaland ili Kylian Mbappe, jedini izvjesni dolazak jest Davida Alabe, Bayernovog braniča. A zašto njega? Jer je od ljeta besplatan.

To bi pak značilo da Real eventualno može prodati nekog iz obrambene linije, pa malo popraviti stanje u svojoj blagajni.

No, dok Real gleda kako će ulagati eure, u Bayernu je situacija ipak puno komotnija. Jer bavarski klub oduvijek je poznat po štedljivosti, što mu u ovom trenutku daje priliku da može razmišljati o igračima, a kojima je zbog novonastale situacije, cijena ipak puno niža.

I zato su u Bayernu podcrtali dva Realova još igrača, 22-godišnjaka Federica Valverdea i 29-godišnjeg Lucasa Vazqueza.

No, u Realu zasad o prodaji Urugvajca Valverdea ne žele ni čuti, dok bi im Vazquez mogao otići bez problema, jer još uvijek nije produžio ugovor.

Vazquezu se opcija s odlaskom u Bayern, barem tako piše španjolski AS, sviđa, jer ostao bi igrati nogomet na najvišoj razini, u klubu koji se bori za trofeje, dok bi Bavarcima ovaj iskusni Španjolac bio od koristi jer je iskoristiv na svim pozicijama po desnom boku.