kritika bilda

Obrušili se na Bjelicu kao nikad prije, a jedan detalj nisu naveli: Izgubljen je...

30.04.2024 u 10:01

Bionic
Reading

Hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posljednjih tjedana nije nimalo lako na klupi Union Berlina

No, za Bjelicu je svakako dobra vijest što je momčad Union Berlina neriješenim rezultatom (0:0) protiv Borussije Monchengladbach prekinula niz od tri poraza.

Nakon 31. odigrane utakmice u Bundesligi sastav koji je ove sezone preuzeo Bjelice je trenutačno na14. mjestu s osvojenih 30 bodova.

Koliko je situacija dramatična govori podatak kako Union ima svega dva boda više od Mainza koji je trenutačno na 16. mjestu. A momčad koja završi kao 16. u sezoni mora igrati doigravanje za ostanak u Bundesligi.

No, od prije je poznato kako je problem Uniona realizacija, a tome u prilog ide podatak kako su zabili svega 26 golova (usporedbe radi Bayern je zabio čak 89 golova!). Premalo za momčad koja je odigrala 31 kolo i koja želi sačuvati prvoligaški status…

'Na taj će način jako teško ostati u Bundesligi. Jedno pitanje postaje krucijalnim; može li Union u preostale tri utakmice ponovno zabiti?', piše između ostalog u tiražnom Bildu.

Naime, baš se potencira taj nedostatak realizacije i pravog napadača kakav Unionu očito nedostaje o čemu se raspisao Bild. Transferi koje su napravili u zimskom prijelaznom roku očito nisu bili dobri i pitanje je li to dovoljno za ostanak u Bundesligi.

'Bjelica je mogao samo bespomoćno gledati kako njegovi igrači propuštaju velike šanse', dodaje Bild između ostalog o utakmici protiv Borussije Mönchengladbach koja ima dva boda više, ali je poznata po lošoj obrani (primili su čak 60 golova!).

'Ostaje dojam da je Bjeličina momčad u golgeterskoj krizi. A on je izgubljen kao i njegovi igrači', poentirao je Bild koji je poprilično kritičan prema sastavu iz Berlina koji prolazi teško razdobljen. No, možda baš to dodatno motivira Bjeličine igrače...

Ostaje dojam da Bjelici barem raspored do kraja sezone ide na ruku jer igra protiv dvije momčadi iz donjeg dijela ljestvice. A taj detalj Bild nije uzeo u obzir...

Naime, Union Berlin od tri preostale utakmice dvije igra kod kuće (Bochum i Freiburg), a jednu u gostima (1. FC Köln).

Uz malo sreće i koji sretni gol ostanak u Bundesligi se čini kao realna opcija. Iako tako mnogi ne misle. Na Bjelice je da svojim metodama 'razbudi' momčad i da igrače napuni samopouzdanjem. U igri je ipak prvoligaški status…

Standings provided by Sofascore