supersport hnl

Osijek i Lokomotiva u dvoboju za Europu, a 'farmaceuti' čekaju Goricu; evo gdje gledati

04.05.2024 u 10:37

Bionic
Reading

Današnji program 33. kola SuperSport HNL-a otvaraju Slaven Belupo i Gorica (17 sati, MAXSport1, MAXtv), a potom na teren u borbi za plasman u Europu izlaze Osijek i Lokomotiva (19.30 sati, MAXSport1, MAXtv)

Dinamo i Rijeka će sutra na Rujevici (19.30 sati, MAXSport1, MAXtv) u izravnom dvoboju odlučivati o prvaku, a danas će se na Opus Areni voditi borba za plasman u Europu. No, prvo će na teren u Koprivnici istrčati Slaven Belupo i Gorica (17 sati, MAXSport1, MAXtv), a potom će svoj boj za Konferencijsku ligu započeti Osijek i Lokomotiva (19.30 sati, MAXSport1, MAXtv).

SLAVEN BELUPO - GORICA (17 sati, MAXSport1, MAXtv)

Nema tu puno filozofije jer će se ova utakmica igrati za 'čast i slavu'. Rudeš je već odavno novi/stari drugoligaš, pa se svi ostali iz donjeg dijela ljestvice već sad mogu posvetiti promociji i afirmaciji mladih igrača za sljedeću sezonu. U tu skupinu momčadi spadaju 'farmaceuti' i Gorica.

Slaven Belupo je niz od šest poraza prekinuo pobjedom protiv Rudeša, a potom nastavio po starom, nizati poraze (Hajduk, Istra 1961). Sad se 'farmaceuti' nadaju da će pred svojim navijačima srediti Goricu koja je nanizala tri poraza. Istina je da su ti porazi bili redom od Dinama, Rijeke i Osijeka, no Gorica u ta tri susreta nije uspjela zabiti gol...

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Dolazi nam Gorica koja također ima neke svoje probleme. Nama je ovo jako bitna utakmica da prekinemo ovaj negativni niz. Pet domaćih utakmica nismo zabili gol, to se jednostavno mora promijeniti i zahtijevat ću od igrača da to pod svaku cijenu prekinemo. Šakota neće igrati, a Šuto ima određenih problema. Svi juniori će ovaj vikend igrati juniorsku ligu i neće trenirati s nama. S nama će biti jedino Marić i Sokač', kaže trener 'farmaceuta' Ivan Radeljić te dodaje:

'Bez obzira na nedostatke mi imamo dovoljno igrača i oni koji će igrati imaju priliku dokazati da zaslužuju biti ovdje. Svatko će dobiti priliku, svako se bori za svoju poziciju i ovisno o tome kako se tko pokaže tako će u budućnosti dobivati priliku.'

Nakon poraza od Istre 1961 u Puli bilo je napeto u svlačionici...

'Što se tiče poraza u Puli, imali smo žestok sastanak i na poluvremenu i nakon utakmice. Nedopustivo je da se ekipa ponaša na takav način. Dok sam ja tu takve se stvari više neće ponoviti. Bez opterećenja nema sporta. Nama su tri boda krucijalna i moramo ih osvojiti. Ako se igrač ne može nositi s pritiskom nije spreman za ovu razinu natjecanja. Budemo li izgledati kao prvo poluvrijeme u Puli imat ćemo problema, ako budemo izgledali kao drugo protiv Hajduka problema neće ih biti', jasno kaže Radeljić.

Slični problemi muče i trenera Gorice Rajka Vidovića.

'Moramo sve bolje igrati. Ova utakmica protiv Osijeka bila je najlošija od mog dolaska, puno stvari nije štimalo, od energije, trke, duela, dodavanja, sve je falilo. Uvjeren sam da ćemo u Koprivnici odigrati bolje. Čeka nas zahtjevna utakmica, to je momčad koja po igračkom kadru, kao i mi, nije ostvarila rezultat koji je planirala. Protiv Hajduka i Rudeša, što sam gledao, pokazali su da se radi o dobroj ekipi. Sve samo ne lagana utakmica', kaže Vidović koji u kadru neće imati Ndockyta, Krizmanića, Matavža i Štigleca.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Koga nema bez njega se može i mora. Moramo dati i ustrajati davati priliku mlađim igračima, na njima je da se dokažu i pokažu. Moramo sve napraviti da napravimo dobar rezultat u Koprivnici. Juniori su se priključili da bi imali dovoljan broj igrača za trening. Za Koprivnicu ih nećemo koristiti, ali pratimo njihov razvoj i dobit će svoju pozornost', kaže Vidović te dodaje:

'Znate i sami da promjene dolaze kad nema rezultata pa je smijenjen Ferenčina i došao novi trener. Tu je nova energija, to su pokazali kod Rudeša, onda su imali tešku utakmicu protiv Hajduka gdje su bili dobri i sada ova utakmica u Istri gdje su pružili solidnu partiju. Nije jednostavno kada dođete, svi imamo svoju filozofiju i koliko vidim, oni daju dosta prilike mlađim igračima. Sigurni su i sada im je idealna prilika dati minute mladima, da vidimo tko koliko može i na koga se može računati. Mi bismo voljeli dati šansu mladim igračima i da pobjeđujemo, no stvari nekad treba gledati realno. Sezonu treba privesti kraju i pri tome dati mladima priliku.'

OSIJEK - LOKOMOTIVA (19.30 sati, MAXSport1, MAXtv)

Osijek je četvrti i ima tek bod više od pete Lokomotive pa će današnji dvoboj na Opus Areni biti možda i odlučujući u borbi za plasman u Europu. Jasno je to i jednima i drugima pa nas očekuje prava poslastica. Pogotovo jer Osijek doma ne briljira, a 'lokosi' su sjajni u gostima.

'Sjećam se jedinog mog trenerskog poraza od Lokomotive u Osijeku. Izgubili smo 1:0, i to baš na dan kada je Kohorta slavila rođendan. U Gorici smo se vratili na pobjedničku stazu, ali sada nas čeka jedna posve drukčija utakmica koja zahtijeva posebnu pripremu. Vjerujem kako ćemo biti pravi', - poručio je trener Osijeka Zoran Zekić, a desni bek Guedes dodaje:

  • +22
32. kolo SuperSport HNL-a, Gorica - Osijek Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

'Da, ovo je kao neki finale za nas. Jako je to važna utakmica koju igramo kod kuće, na svom terenu i pred našim navijačima. Znam da će to biti velika utakmica, takvom je i doživljavamo. Nismo ih ni jednom ove sezone uspjeli pobijediti i to sada imamo priliku promijeniti. Znamo što moramo napraviti ako želimo u Europu. Sigurno će biti teško jer Lokomotiva ima kvalitetu, ali imamo je i mi, još veću u odnosu na njih. Za Osijek igraju jako dobri igrači, kvalitetna smo momčad i zato sam uvjeren da će to sutra biti naše pravo izdanje u kojem ćemo osvojiti bodove.'

Očekuje se i velika potpora s tribina jer je i vjernim navijačima jasno da je značajan ulog u ovome dvoboju kojeg igrači Osijeka očekuju mirno i optimistično.

'Naši su navijači s nama cijelo vrijeme i bit će sve do kraja uz momčad, u to sam siguran. Mogu reći da su nam često 12. igrač i velika podrška. Još ću jednom ponoviti, želja nam je zadržati četvrto mjesto koje vodi u europsko natjecanje, stoga bi nam pobjeda u subotu bila jako bitna. I idemo se izboriti za nju', zaključio je Guedes.

No, pitat će se nešto i 'lokose' koji su s Osijekom u prvenstvu triput remizirali, a onda ih krajem veljače pobijedili i izbacili iz Kupa.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Idemo u Slavoniju s dobrim raspoloženjem i s ciljem da se kući vratimo s tri boda. Plasman u Europu nam je veliki motiv, puno znači igračima predstavljati klub na međunarodnoj sceni. Još jednom ulazimo u susret s velikim motivom koji ćemo imati do kraja, jer bez obzira na to kako završilo u Osijeku ostat će nam šanse za četvrto mjesto. Osijek je kvalitetna momčad, ali kada smo mi na nivou, te igramo kao u većini utakmica u drugom dijelu sezone, i ekipe koje su iznad Osijeka trebaju nas se pomalo plašiti. Što smo pokazali i rezultatima u posljednje vrijeme', rekao je Vladan Bubanja, a Silvijo Goričan napominje:

'Tko dobije, odškrinut će vrata Konferencijske lige, ali ima još devet bodova poslije ove utakmice u igri. Osijek je kvalitetna ekipa te očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu.'