dominik kotarski

Pogledajte kako je hrvatski golman spasio PAOK i prokrčio put prema naslovu

15.05.2024 u 22:58

Bionic
Reading

Uoči posljednjeg kola grčke Superlige vrh ljestvice su preuzeli nogometaši PAOK-a koji su na tom mjestu naslijedili do ove srijede vodeći AEK

U pretposljednjem, devetom kolu Lige za prvaka odigrana su dva derbija u kojima je PAOK na domaćem terenu svladao Panathinaikos 4-1, dok je Olympiakos pred svojim navijačima nadjačao AEK s 2-0.

Tijek susreta PAOK - Panathinaikos mogao je biti potpuno drukčiji da je pri rezultatu 1-0, napadač Panathinaikosa, Andraž Šporar, iskoristio sjajnu priliku kada se našao jedan na jedan s Dominikom Kotarskim.

Hrvatski golman fantastičnom intervencijom spasio je PAOK i zadržao ih u prednosti, što je na kraju rezultiralo visokom pobjedom koja ih dovodi na korak do osvajanja naslova prvaka Grčke.

>> Obranu Kotarskog pogledajte OVDJE.

Sada na vrhu ljestvice PAOK ima 77 bodova. Slijede AEK sa 75, Olympiakos sa 73 i Panathinaikos sa 71 bodom. U zadnjem kolu PAOK gostuje kod Arisa, AEK igra doma protiv Lamije, dok se u derbiju sastaju Panathinaikos i Olympiakos.

Dva pogotka za PAOK, u 4-1 slavlju protiv Panathinaikosa, postigao je Živković, a po jedan Taison i Vierinha. Vrata PAOK-a čuvao je hrvatski reprezentativac Dominik Kotarski, dok je cijelu utakmicu za goste odigrao Tin Jedvaj.

Uz dva gola Andrea Horte Olympiakos je svladao AEK 2-0, a cijelu utakmicu za AEK je odigrao Domagoj Vida.

Standings provided by Sofascore