SUPERSPORT HNL

Pogledajte kako je Varaždin potopio Rijeku. Dinamo večeras može postati prvak!

11.05.2024 u 19:07

Bionic
Reading

Nogometaši Varaždina u susretu su 34. kola HNL-a na svom terenu svladali Rijeku sa 3-1 (2-0).

Dvostruki strijelac za Varaždin bio je Domagoj Drožđek (17, 60), a jednom je mrežu gostiju pogodio Michele Šego (30), dok je jedini pogodak za Rijeku postigao Niko Janković (45).

Varaždin je tako po prvi put ove sezone vezao dvije prvenstvene pobjede, u prošlom je kolu svladao Hajduk na Poljudu, dok je Rijeka izgubila treći dvoboj zaredom.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

  • +34
Varaždin - Rijeka, SuperSport HNL (11.5.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

Nakon što je u prošlom kolu izgubila na Rujevici od Dinama u derbiju sezone Rijeka je pala u veliki zaostatak od četiri boda za zagrebačkim klubom te se praktički oprostila od borbe za naslov pa joj je najbolja prilika za trofej osvajanje Kupa. Vjerojatno zato je i trener Rijeke utakmicu u Varaždinu otvorio sa svojim najboljim igračem Markom Pjacom na klupi. Taj eksperiment se nije pokazao dobrim jer je nakon pola sata Varaždin vodio sa 2-0.

U 17. minuti Dilaver je loše reagirao na jednu dugu loptu, praktički je glavom spostio loptu za Drožđeka koji se sjurio u kazneni prostor i snažnim udarcem "probio" Labrovića.

Novu pogrešku riječka obrana napravila je u 30. minuti, Ćabraja je pod pritiskom Drožđeka vratio tešku loptu za svog vratara Labrovića koji nije uspio dobro ispucati nego je dao loptu u noge Šegi kojem nije bilo teško zatresti praznu mrežu.

Nadu Rijeci vratio je Janković u završici prvog poluvremena kada je sa 10-ak metara zakucao loptu u mrežu nakon što je Ba samo kratko uspio odbiti ubačaj Marića.

U nastavku je Sopić na teren poslao Pjacu i Fruka, Rijeka je zagospodarila terenom, ali nije uspjela poravnati. Štoviše, u 60. minuti Varaždin je stigao do trećeg gola. Škaričić je uz podosta kontakta oteo loptu Fruku na svojoj polovici, uslijedila je duga lopta za Drožđeka koji je potvrdio odličnu formu pogotkom u donji lijevi kut nemoćnog Labrovića. Riječani su opravdano tražili poništenje gola zbog prekršaja, ali suci z VAR-a nisu pozvali glavnog suca Strukana na provjeru situacije.

Posljednju priliku za povratak Rijeka je imala u 88. minuti kada je Ivanović pogodio mrežu domaćih, ali je utvrđeno kako je prethodno asistent Obregon bio u zaleđu.

Druga Rijeka je tako ostala na 71 bodu, četiri manje od Dinama pa Zagrepčani mogu osigurati svoj 25. naslov prvaka Hrvatske već kasnije u subotu ukoliko na svom terenu svladaju Osijek. Varaždin je šesti sa 42 boda, četiri više od sedme Gorice.

Statistika

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport