totalna rasprodaja

Povijesna čistka na Parku prinčeva; čak 14 igrača na kraju sezone napušta PSG

16.03.2023 u 14:48

Bionic
Reading

Novi neuspjeh u Ligi prvaka za aktualnu momčad PSG-a znači i totalni remont na kraju ove sezone. Katarski vlasnici više nemaju živaca pa će svlačionica PSG-a doživjeti povijesne promjene, za sada se zna da je čak 14 igrača na transfer listi, doslovno svi moraju otići kako bi klub ispoštovao financijski fair-play

U Parizu će ovog ljeta biti prometno, na Parku prinčeva spremaju se velike promjene u igračkom kadru jer se katarski šeici žele riješiti većine igrača za koje su, ipak malo prekasno, shvatili da jednostavno nisu dovoljno dobri za PSG.

Francuski mediji otkrivaju kako će se čelnici PSG-a prvo zahvaliti treneru Christopheu Galtieru koji ipak nije 'kapacitet' za vođenje ove momčadi.

No, tektonske će promjene doživjeti i momčad jer malo će igrača ostati u svlačionici PSG-a.

L'Equipe navodi kako će PSG prvo pokušati 'utopiti' višak onih koji su ove sezone nešto i odigrali, prije svih su to Carlos Soler, Renato Sanches i Fabian Ruiz koji su prošlog ljeta došli u klub, ali nisu opravdali očekivanja. Uz njih je otpisan i lijevi bek Juan Bernat te Hugo Ekitike koji je u PSG-u na posudbi iz Reimsa, ali do otkupa njegovog ugovora neće doći. Sigurno najzvučnije ime koje ovog ljeta napušta PSG je Sergio Ramos. Nekadašnji kapetan Real Madrida jednostavno nikome u Parizu nije 'sjeo' pa će klub napustiti kao slobodan igrač jer mu neće ponuditi novi ugovor.

A pravi posao PSG će napraviti rasprodajom igrača koji su ovu sezonu proveli na posudbama. Navodno će ih dati za 'sitniš', samo da se ne vraćaju na Park prinčeva, a tu ima jakih imena.

  • +13
Bayern - PSG (uzvratna utakmica osmine finala LP-a) Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

Popis 'prekobrojnih' koji su na posudbama je strašan - Keylor Navas (Nottingham Forest), Colin Dagba (Strasbourg), Abdou Diallo (Leipzig), Layvin Kurzawa (Fulham), Julian Draxler (Benfica), Leandro Paredes (Juventus), Georginio Wijnaldum (Roma) i Mauro Icardi (Galatasaray).

Praktički cijela momčad koja bi sigurno bila konkurentna u Ligi prvaka ili Europskoj ligi. A u PSG-u je - višak!

Na Parku prinčeva se nadaju kako će samo prodajom ovih 14 igrača zaraditi najmanje 100 milijuna eura, a ušteda na njihovim plaćama bila bi barem još toliko. Taman da PSG izbjegne sankcije Uefe i 'poravna' račune financijskog fair-playa.