košarkaška euroliga

Real Madrid 'metlom' izborio Final Four; Mario Hezonja predvodio 'kraljeve'

01.05.2024 u 23:21

Bionic
Reading

U košarkaškoj Euroligi odigrane su treće utakmice četvrtfinala. Fenerbahče je u Istanbulu svladao Monaco 89-78 i vodi 2-1 u pobjedama, dok je Real Madrid prva momčad koja se već plasirala na završni turnir

Madriđani su i u trećoj utakmici pobijedili Baskoniju, u gostima 102-98 i s 3-0 dobili seriju. Mario Hezonja sa 16 te Facunda Campazzo i Gabriel Deck s po 13 koševa bili su najbolji kod Reala, Marcus Howard zabio je 29 koševa za domaće. VIDEO sažetak pogledajte OVDJE.

U Istanbulu su Turci bili bolji, svladavši Monaco kolektivnom igrom bez izvanrednih učinaka jer su petorica domaćih igrača ubacila između 11 i 14 koševa. Za Monaco je Alpha Diallo bio najbolji strijelac utakmice s 23 koša. Četvrta utakmica ove serije igrat će se u petak u Istanbulu.

U utorak su Maccabi Tel Aviv i Barcelona pobijedili u trećim utakmicama četvrtfinala, Izraelci su bili bolji od Panathinaikosa 85-83, a Katalonci su u Grčkoj nakon produžetka svladali Olympiakos 82-80. Maccabi Tel Aviv i Barcelona vode 2-1 u pobjedama, a četvrti susreti igraju se u četvrtak u Beogradu i Pireju.