povratak na stare staze

Sjajni 'vatreni' ove zime mijenja klub, a za sve je 'kriv' Zlatko Dalić: Otkriveno je i gdje će hrvatski reprezentativac nastaviti karijeru

14.12.2019 u 15:31

Bionic
Reading

Ante Rebić želi se ove zime vratiti u Eintracht iz Frankfurta kako bi spreman dočekao Europsko prvenstvo

Ante Rebić je ljetos iz Eintrachta prešao u Milan i trebao je biti veliko pojačanje u napadačkoj liniji. Milan je htio dovesti Angela Correu iz Atletico Madrida, no on se pokazao preskupim pa su se odlučili za Rebića koji je doveden na dvogodišnju posudbu s pravom prvokupa za 25 milijuna eura.

Iako su od njega imali velika očekivanja, Rebić ih nije ispunio. Nije igrao kod Marca Giampaola koji ga je i doveo, a sada ne nastupa ni kod Stefana Piolija koji je došao kao vatrogasno rješenje da izvuče klub iz rezultatske krize. Rebić je ove sezone nastupio u sedam utakmica u Serie A i nije još zabio gol za Milan.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić je navodno Rebiću preporučio da promijeni klub i skupi što više minuta uoči Europskog prvenstva 2020. godine. Calcimercato piše kako bi to moglo biti problematičnije nego što se čini. Rebić je ove sezone već nastupao za dva kluba iz Europe, Eintracht i Milan i sada bi morao otići na drugi kontinent da bi imao pravo nastupa za treći klub u istoj sezoni.

Ostaju mu samo MLS i Kina, a to nije niti dovoljno atraktivno, niti dovoljno jako za podizanje forme uoči Eura. Rebiću tako ostaje samo jedan potez ako ne misli ostati u Milanu nakon zimske stanke, a to je povratak u njegov Eintracht.

Njemački i talijanski mediji pišu kako Rebić i dalje ima opciju povratka s obzirom na to da je u Milanu na posudbi, a ovakav bi scenarij mogao zadovoljiti sve uključene. Milan bi se riješio igrača na kojeg ne računa, Eintracht vratio svoju zvijezdu, a Rebić otišao u klub u kojem je igrao najbolji nogomet u karijeri s dovoljno vremena da izbrusi formu za nadolazeće veliko natjecanje s Vatrenima.