EURO

Sve se zna; koliko bodova prenose hrvatske rukometašice te s kime i kada igraju u sljedećoj rundi

08.11.2022 u 23:01

Bionic
Reading

Rukometašice Norveške očekivano su svladale Mađarsku sa 32:22 u utakmici posljednjeg kola skupine A Europskog prvenstva, odigranoj u ljubljanskoj Areni Stožice, dok je u skupini B, kojoj je domaćin bilo Celje, Danska nadigrala Švedsku sa 24:23.

Norveška je tako završila prvi krug s maksimalnim učinkom te će u drugi krug prenijeti četiri boda. Hrvatska će biti u skupini od četiri reprezentacije koje će u nastavak natjecanja ući s dva boda, jer su se u skupini B međusobno pobjeđivale ekipe Slovenije, Švedske i Danske, a sve tri su svladale Srbiju. Bez bodova će natjecanje nastaviti Mađarice koje su osvojile treće mjesto u skupini A, iza Norveške i Hrvatske.

Utakmice skupine 1 u glavnoj rundi bit će odigrane u ljubljanskoj Areni Stožice.

Prema redoslijedu ekipa u skupinama prve faze natjecanja, hrvatske rukometašice će prvu utakmicu u glavnoj rundi odigrati u četvrtak, 10. studenoga, protiv reprezentacije domaćina. U subotu, 12. studenoga, izabranice Nenada Šoštarića čeka reprezentacija Danske, a završnu utakmicu u drugoj fazi Hrvatska će odigrati protiv Švedske, ali tek u srijedu, 16. studenoga.

Dvije najbolje reprezentacije iz svake od dviju skupina glavne runde izborit će plasman u polufinale.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore