ZAISKRILO

Tenzije, međusobne optužbe pa Carevićeva isprika: Ako sam u žaru borbe...

20.05.2024 u 17:16

Bionic
Reading

Šibenik je s 2:1 pobijedio Vukovar 1991 u 31. kolu SuperSport 1. NL. Ovom dramatičnom pobjedom Šibenčani su nastavili utrku sa NK Zrinski Osječko 1664, koji im bježi dva boda dva kola prije kraja, a o prvaku bi mogao odlučiti upravo derbi ovih momčadi u zadnjem kolu u Osijeku (1. lipnja)

Nakon utakmice Šibenik - Vukovar 1991 trener Šibenika Mario Carević izrazio je nezadovoljstvo ponašanjem protivničkog trenera Marka Novoselca tvrdeći da mu se privremeni trener Vukovara podsmjehivao.

'Uvijek ću reagirati na podsmjehivanje, od prve minute je provocirao, smijao se u facu, ne znam zbog čega, jesu li stimulirani ili nisu, ne tiče me se. Na takve stvari ću uvijek reagirati, ali ne zamjeram ništa. Svatko se bori za sebe, njemu i Vukovaru želim svu sreću, stvarno su odlična momčad i išli su kao kamikaze, što je za svaku pohvalu. Ostalo ne želim komentirati, neka svatko radi što misli da treba raditi.'

Evo kako je stvari pojasnio trener Vukovara:

'Moram se dotaknuti trenera domaće momčadi koji me nebrojeno puta nazvao degenerikom i psovao mi majku te konstantno govorio da mi za nekoga igramo. Očekivao sam ipak višu razinu od čovjeka koji je sukomentator na televiziji i iza sebe ima igrački renome. Nekada treba biti više fokusiran na stanje svoje momčadi, a ne na konstantno prigovaranje sucu i obraćanje treneru protivničke momčadi', poručio je Novoselac.

Nakon svega stigla je ispirka Carevića:

'Nikad u životu nisam imao problem s niti jednim trenerom protivničkog kluba. U sportu, a posebno u važnim utakmicama, uvijek postoje tenzije i jake emocije. Pogotovo kad u utrci za prvaka pobijedite 12 utakmica zaredom i nemate pravo na pogrešku. Iskreno, neugodno me iznenadila izjava trenera Novoselca u medijima, pogotovo s obzirom na to da smo se zagrlili pred kamerama i po završetku susreta pozdravili u prijateljskom tonu. Ako sam u žaru borbe izgovorio bilo što neprimjereno, ispričavam se treneru Novoselcu i protivničkom klubu. Ekipa HNK Vukovara 1991 izgleda stvarno dobro na terenu, kvalitetni su te njima i treneru Novoselcu želim puno sportskih uspjeha u budućnosti', objavio je šibenski klub.

Zanimljivo, vodeći Zrinski u 32. kolu je gost upravo kod Vukovara (24. svibnja) dok Šibenik dan kasnije dočekuje Dubravu.

Standings provided by Sofascore

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.