VATERPOLO EUROKUP

Vaterpolisti Primorja velikim preokretom izborili finale Eurokupa protiv Juga

17.05.2024 u 21:41

Bionic
Reading

Vaterpolisti dubrovačkog Juga Adriatic osiguranja i riječkog Primorja Erste Banke izborili su mjesto u subotnjem finalu Eurokupa pobjedama nad španjolskim Sabadellom (11-7) i njemačkim Spandauom (14-12) u polufinalu završnog turnira kojem je domaćin Rijeka

Nakon što su Dubrovčani u prvom polufinalu 11-7 (3-2, 3-1, 3-3, 2-1) svladali Sabadell, u finalu su im se pridružili Riječani, koji su 14-12 (4-3, 0-3, 7-4, 3-2) bili bolji od berlinskog Spandaua.

Za razliku od Juga, koji španjolskoj momčadi nije dopustio nijedno izjednačenje, Primorje EB je plasman u finale izborilo velikim preokretom u drugom poluvremenu. Momčad Igora Hinića je nakon prve četvrtine imala minimalnu prednost (4-3), ali je onda upala u tešku napadačku krizu i gotovo 11 minuta ostala bez gola.

Spandau je to iskristio i serijom 4-0 došao do vodstva od 7-4. No, tada je uslijedilo napadački vatromet domaće momčadi koji su razgalili svoje navijače postigavši čak sedam golova u trećoj četvrtini u kojoj se istaknuo Niko Čubranić. Njegovim je golom, postignutim jednu desetinku prije isteka vremena u trećoj četvrtini, Primorje došlo do prvog vodstva (11-10) nakon prve četvrtine.

U zadnjoj četvrtini riječka momčad je triput iskoristila igrača više, suparnicima dopustila samo dva gola i tako došla do vrijedne pobjede i hrvatskog finalnog obračuna.

Četvorica igrača Primorja postigli su po tri gola, a to su bili kapetan Tin Brubnjak, Niko Čubranić, Kas Te Riele i Fabio Crippa. Dvaput je mrežu zatresao Lovro Paparić.

Strijelce njemačke momčadi predvodio je Denis Strelezkij s pet golova.

Finalni dvoboj Eurokupa na riječkom bazenu Kantrida, u kojem će se za pobjednički pehar boriti Primorje EB i Jug AO, na rasporedu je u subotu, s početkom u 20 sati. Od 17.45 sati za treće mjesto će igrati Spandau i Sabadell.