ZNATIŽELJNI NOVINARI

Odgovor Hezonje o usporedbi s Draženom iznenadio Amerikance!

09.07.2015 u 09:16

Bionic
Reading

Nakon što je u dvije utakmice Ljetne NBA lige 20-godišnji Dubrovčanin Mario Hezonja ostavio više nego dobar dojam, američki novinari otišli su toliko daleko da su ga usporedili s legendarnim Draženom Petrovićem

Podsjetimo, u prvoj utakmici Ljetne NBA lige 203 cm visoki Hezonja pogodio je u produžetku protiv Clippersa pobjedničku tricu, a u drugoj je utakmici pokazao i svoje 'letačke' sposobnosti kada je dva puta silovito zakucao.

Naravno, s obzirom da dolazi iz Hrvatske – te ta igra na istoj poziciji i igra s velikom strašću - američkim novinarima logična je usporedba s Draženom Petrovićem, košarkašem koji je smrtno stradao 1993. ili točnije godinu i pol prije nego što se Mario rodio. Naravno, svi klinci u Hrvatskoj, zahvaljujući muzeju, knjigama i filmovima o Draženu, jako dobro znaju kakav je trag legendarni Šibenčanin ostavio u četiri NBA sezone. Zna to jako dobro i Mario Hezonja kojeg su novinari upitali osjeća li zbog tih usporedbi određeni pritisak jer Dražen je mnogim Hrvatima i danas tzv. emotivni okidač.

'Dražen je bio najbolji igrač na svijetu u to vrijeme i naravno da mi je drago čuti takvo što. Iskreno, ne sviđa mi se usporedba Dražena i mene jer je to uvredljivo (podcjenjivački) prema ostalim igračima. I zato mi se to ne dopada', kazao je američkim novinarima ozbiljnim glasom Hezonja koji je, nakon što je izabran kao 5. na NBA draftu izazvao veliko zanimanje medija.

Naravno, odgovor je možda i iznenadio neke američke novinare jer su očekivali kako će možda reći kako mu jako gode takve usporedbe. Međutim, ovim odgovorom Hezonja je dokazao koliko je zreo za svoje godine.

Uostalom, poznato je kako Hezonja želi ostaviti dubok trag u NBA-u, ali ipak mu se ne sviđaju usporedbe s Draženom o kojem je od oca Ronalda, vaterpolo golmana i zaljubljenika u košarku, čuo puno priča i jasno je zašto ga smatra najboljim. Stoga i ne čudi odgovor kako je 'neprilično da ga uspoređuju s Draženom'.


Slično kao i Dražen na pitanje što treba napraviti da postane bolji igrač Hezonja s osmijehom odgovara: 'Rad, rad i samo rad!'

Duh Dražena Petrovića - koji je kao 20-godišnjak s Cibonom lovio prvu titulu Prvaka Europe - cijelo je vrijeme prisutan iako je od tragedije u Njemačkoj prošlo 22 godine. Uostalom, mnogi strani igrači će reći kako je 'upravo Dražen otvorio vrata svim stranim igračima u NBA ligi jer je pokazao da se može nositi s najboljima'. Po toj stazi odlučio je jako mlad zakoračiti i Mario Hezonja, igrač o kojem još od osnovne škole govore kao o 'čudu iz Dubrovnika'.