KAKAV PREOKRET

Mandžukić na zimu prelazi u Real Madrid u rekordnom transferu!?

27.09.2013 u 09:36

Bionic
Reading

Prošle sezone hrvatski napadač Mario Mandžukić odigrao je sezonu za pamćenje u dresu minhenskog Bayerna s kojim je osvojio trostruku krunu: prvenstvo, kup i Ligu prvaka. Bolje nije moglo!

Nakon savršene sezone 'đilkoša' iz Slavonskog Broda nogometni stručnjaci, a i korisnici community portala Tribina.hr, bili su složni u jednom: Mandžo bi bio savršen igrač za Real Madrid!

Prvenstveno zbog svoje defanzivne moći na koju trener Reala Carlo Ancelotti - u sastavu prepunom zvijezda - ne može računati. Nema sumnje kako bi se Mandžo odlično snašao u Realu jer osim što ima nevjerojatnu energiju i često je nazivan najofenzivnijim braničem zna zabiti gol iz gotovo nemogućih situacija. Nema baš puno boljih igrača od njega koji znaju zabiti gol glavom kao što to radi Mandžo.

Da Real i Ancelotti prate Mandžukića, dobili smo potvrdu i nedavno u popularnom španjolskom TV showu 'Punto Pelota' gdje je i najavljena mogućnost ovog senzacionalnog transfera. Naime, poznati Fifin agent Francois Gallardo, koji jako dobro zna kako stoje stvari na nogometnom tržištu, u spomenutoj TV emisiji između ostalog je kazao kako se na listi želja velikog Reala za pojačanja u zimskom prijelaznom roku na vrhu nalazi ime hrvatskog napadača.

'Prema mojim saznanjima, iako je predsjednik kluba Florentino Perez rekao da neće nikoga dovoditi, stručni stožer smatra da je momčadi potreban još jedan napadač. U skladu s time, Realova šoping-lista za sljedeću sezonu, neovisno o tome što će se dogoditi u zimskom prijelaznom roku, uključuje ime jednog Bayernovog nogometaša. To je Mario Mandžukić', rekao je Gallardo u emisiji emitiranoj u četvrtak navečer.

Gallardo je očito siguran kako bi dolazak Roberta Lewandowskog u Bayern otvorio mogućnost transfera Mandže u Real Madrid. Protiv takvog scenarija vjerojatno ni 27-godišnji Mandžukić ne bi imao ništa protiv.

Cijena? Po prvim informacijama odšteta za Mandžu, koji je nedavno izjavio kako bi u Bayernu volio ostati do kraja karijere, iznosila bi između 35 i 40 milijuna eura.

No obzirom da je Real u pitanju ako Ancelotti zapne i ako posluša savjet Luke Modrića, cijena bi mogla biti i puno veća – od 50 milijuna eura naviše. Tom bi brojkom Mandžo postao apsolutni hrvatski rekorder!