UOČI MEĐUSOBNOG SRAZA

Iznenadna poruka koja je zbližila Bilića i Mourinha

23.10.2015 u 09:21

Bionic
Reading

Subotnji dvoboj između West Hama i Chelseaja jedan je od onih engleskih klasika koji uvijek izazovu pojačane emocije, ali sasvim je jasno da među trenerima Bilićem i mourinhom problema neće biti. Samo veliko obostrano uvažavanje

Slaven Bilić je do sada jednom vodio prijateljski dvoboj protiv Josea Mourinha, ali u subotu ga čeka nešto sasvim drugo. Ranjeni Chelsea posljednji put dolazi na ligaški duel na Upton Park i ne želi 'ništa' osim tri boda. Slaven Bilić svjestan je što ga čeka.

'Gledao sam ih protiv Dinama Kijeva i nisam baš sretan. Izgledali su jako dobro, a poseban je problem što su im u formu ušli neki igrači koji su do sada u sezoni bili lošiji,' kaže hrvatski strateg i kreće odgovarati na pitanja o Joseu Mourinhu.

'Dan nakon što sam dobio posao došla mi je čestitka s nepoznatog broja i potpis je bio jose Mourinho. Mislio sam da me netko sprda, ali tada me nazvao Demba Ba i rekao mi da je Jose tražio moj broj. Od tada se dopisujemo, imam iznimno duboko poštovanje prema tom čovjeku,' kaže Bilić i nastavlja.


'On je kao magnet, sve samo ne dosadan. Lider je s nevjerojatnom karizmom, a takve svi ili vole ili mrze. Polarizira ljude, ali nema šanse da netko ne cijeni njegove nogometne dosege,' završava misao Bilić uz dodatak na engleskom He is top, top man.

Za kraj, netko je napomenuo kako Mourinhova karizma počinje blijediti. Bilić se samo nasmijao.

'Kako blijedi kada me cijelo vrijeme ispitujete o njemu? Igrao sam i protiv Wengerea, Rodgersa i Pellegrinija pa me niste ispitivali o njima, a sada ću morati prebaciti trening na popodne dok vam ne odgovorim sve o Mourinhu,' u svom stilu poentira Splićanin.