ODRADIO TRENING S 'BIVŠIMA'

Raspalili po Tudoru: Igor nas je izdao, a mi ćemo se žaliti

14.02.2017 u 20:07

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni stručnjak Igor Tudor (38) po svemu sudeći novi je trener turskog velikana Galatasaraya. Međutim, ova vijest nije dobro sjela predsjedniku Tudorova aktualnog kluba, Karabukspora, te je ovaj najavio žalbu Turskom nogometnom savezu

Kako prenose turski mediji, dosadašnji trener Galatasaraya Nizozemac Jan Olde Riekerink je dobio otkaz zbog loših rezultata, a na njegovo mjesto dolazi Tudor koji je do sada vodio Karabukspor.

Tudor je navodno dogovorio suradnju do srpnja 2019. godine, a Karabukspor će dobiti 150.000 eura odštete.

Galatasaray i Tudor za sada šute, međutim oglasio se predsjednik Karabukspora Hikmet Ferudun Tankut.

'Razočaran sam jer sam o svemu doznao iz medija. Ako je ovo istina, onda nas je Igor izdao, a on i Galatasaray se mogu sramiti. Sigurno ćemo se žaliti Savezu. Tudor danas ima trening i očekujemo ga u klubu', poručio je predsjednik.

>> Senzacija: Igor Tudor novi je trener Galatasaraya

Zanimljivo, Tudor se u poslijepodnevnim satima pojavio na treningu, ali nije želio ništa komentirati.

No, zato je komentirao Gökhan Yagmur, menadžer upoznat s problematikom. On je za Transfermarkt.de objasnio:

'Ako želi ići, mora platiti klubu 150.000 eura. Ako ga klub otpusti prije vremena, Tudor će primiti 150.000 eura'.

Podsjetimo, Tudor je u Tursku stigao na početku ove sezone kada je sjeo na klupu Karabukspora kojeg je vodio do trenutno 10. mjesta na ljestvici. Izazvao je senzaciju pobijedivši lidera prvenstva Bešiktaš (2:1), te Galatasaray (2:1).

Trenersku karijeru je započeo na klupi Hajduka. Splitski klub je vodio od 2013. do 2015. godine, a potom je od lipnja 2015. do ožujka prošle godine vodio grčki PAOK.

Galatasaray je rekorder s 20 naslova turskog prvaka, a trenutačno je na trećem mjestu s 39 bodova, pet bodova manje od vodećeg Bešiktaša. Na drugom mjestu je Istanbul Basaksehir s 42 bodova.