DRAMATIČNI PREOKRET

Cro Cop silovitim nokautom pobijedio Kralja Moa!

29.12.2016 u 12:30

Bionic
Reading

Mirko Filipović u iznimno je neizvjesnoj borbi pobijedio Mohammeda Lawala u četvrtfinalu Rizinovog Grand Prixa, nokautom u drugoj rundi. U polufinalu na Staru godinu borit će se protiv Estonca Baruta...

Hrvatski 42-godišnji borac odlučio je još jednu kalendarsku godinu završiti u ringu japanske Saitame i to je ovog četvrtka učinio u velikom stilu.

Filipović se trebao boriti protiv Wanderleija Silve, no Brazilac je otkazao zbog ozljede što je strašnog iznerviralo Mirka koji ga je optužio da je kukavica. Rizin mu je brzo našao adekvatnu zamjenu, popularnog King Moa koji je prošle godine slavio na istom turniru, a u karijeri ima mnogo impresivnih pobjeda, posebno u teškoj kategoriji.

Bila je to žestoka borba u kojoj je Lawal bio taj koji je uspio srušiti Mirka početkom prve runde i dominirati na partneru, no zatim se borba nastavila u stojci i naš borac uspio je uputiti nekoliko snažnih udaraca.

U drugoj se činilo da Amerikanac kontrolira situaciju, ali Cro Cop jednim silovitiim udarcem sve je uspio preokrenuti i nokautom završiti borbu.

U polufinalu će ga čekati punašni Estonac Baruto koji je s lakoćom svladao Japanca Kosaku, no ne djeluje kao da bi mogao ugroziti na Staru godinu hrvatskog borca.

Mirko je stigao do 33. pobjede u MMA karijeri i otvoren mu je putem prema trijumfu na Rizinovom Grand Prixu...

Rizin Grand Prix, rezultati četvrtfinala

Mirko Cro Cop - King Mo Lawal (tehnički nokaut)
Heath Herring - Amir Aliakbari (jednoglasna odluka sudaca)
Szymon Bajor - Valentin Moldavski (jednoglasna odluka sudaca)
Tsuoyshi Kosaka - Baruto Kaito (jednoglasna odluka sudaca)