KATASTROFALNO STANJE

Dramatično upozorenje; dva HR prvoligaša pred bankrotom

15.09.2016 u 16:22

Bionic
Reading

U pojedinim hrvatskim nogometnim prvoligašima katastrofalna je financijska situacija, a prema Nogometnom sindikatu najgore u HNK Cibalia i RNK Split

Bivši nogometaši Dario Šimić i Dario Jurić glavni su ljudi Nogometnog sindikata koji već dugo vremena pokušava napraviti nekakav red u ligaškom nogometu te pomoći igračima čiji klubovi zbog loše financijske situacije ne isplaćuju plaće i doprinose.

Na njihovoj facebook-stranici sada je objavljeno dramatično priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

'Priopćenje za javnost udruge Nogometni sindikat u povodu loše situacije u RNK Split i u HNK Cibalia:

Uslijed učestalih poziva i pritužbi od strane igrača, trenera, njihovih roditelja, kao i članova njihovih obitelji upućenih udruzi Nogometni sindikat, izražavamo duboku zabrinutost zbog teške financijske situacije i neredovite isplate plaća igračima klubova u MAXtv Prvoj HNL.

Podsjećamo da smo pravovremeno upozoravali HNS prilikom postupka licenciranja, kako neki klubovi, ne zadovoljavaju kriterije za dobivanje licence, međutim tim su klubovima unatoč tome izdane licence.

Ovim putem ponovno ističemo da trenutna situacija može dovesti u pitanje regularnost prvenstva te da postoji objektivna opasnost od bankrota klubova, a samim time i bankrota igrača.

Napominjemo da su igrači zbog statusa samostalnih djelatnika dužni imenom i prezimenom pred državnim institucijama (HZMO, HZZO, Porezna uprava) i smatramo nedopustivim da nogomet stvara socijalne slučajeve.

Nadalje, pozivamo Hrvatski nogometni savez da preuzme odgovornost za ovu situaciju na koju smo pravovremeno upozoravali.'

Podsjećamo, u prvenstvu je odigrano tek osam kola, a već se dešavaju ovakve situacije.