HRVATSKA - SREDNJI RED

Ivan Močinić - na njega se može pouzdati

16.05.2014 u 11:30

Bionic
Reading

Jedini riječki reprezentativac svoj je premijerni poziv zaslužio kao stalni prvotimac momčadi koja se dobro držala u Europskoj ligi, bila nacionalni viceprvak te došla do pobjede u kupu Hrvatske protiv zagrebačkog Dinama

Dobre strane:

Igrač velike energije, dobre izdržljivosti i solidne brzine. Pri tome, nema problema niti s distribucijom lopte, a s obzirom da je i dalje vrlo mlad, vrlo dobro ispunjava taktičke zadatke na terenu. Često je postavljen kako treba, 'ne pliva' po terenu te je defanzivno odgovoran.

Slabije strane:

Sve su mane gotovo vezane uz napadačku igru. I dalje mu nedostaje prava dijagonalna ili bilo kakva duga lopta prema naprijed, a posebno koncentracije u završnici. Kada se priključuje napadu zna napraviti početničku pogrešku, a na udarcu će morati raditi još neko vrijeme.

Aktualna sezona:

Odlično je ovu sezonu odradio mladi riječki veznjak, koji se potpuno nametnuo kao prvotimac u momčadi Matjaža Keka. Bitan čovjek kako u europskim uspjesima, tako i u onim kod kuće. Rijeka je bila viceprvak i osvojila kup, a ovaj je mladić bio bitan dio cijele priče.

INFO
Ime i prezime: Ivan MOČINIĆ

Mjesto u reprezentaciji: zadnji vezni
Klub: HNK Rijeka [Hrvatska]
Godina: 21
Mjesto i datum rođenja: Rijeka, 30. travnja 1993.
Tržišna vrijednost - siječanj 2014: 1.000.000 eura
Tržišna vrijednost - ožujak 2014: 1.000.000 eura
U kvalifikacijama igrao: nije igrao
Ukupno nastupa u reprezentaciji: 0
Prva utakmica u reprezentaciji: -
Gdje je igrao | igra: HNK Rijeka [2011 …. ]
Dao golova: 0