'LET LOOSE'

Apple lansirao nekoliko novih proizvoda: Evo što su sve predstavili

08.05.2024 u 14:14

Bionic
Reading

Kompanija je predstavila nov asortiman uređaja, uključujući novu generaciju popularnog Apple Pencila

Apple je na prezentaciji 'Let Loose' pokazao svoje prve nove iPade u gotovo dvije godine. Događaj je, doduše, prikazao više od iPada - također smo prvi put vidjeli neke osvježene dodatke i ažurirani softver.

Apple je svojoj ponudi dodao novi 13-inčni iPad Air, nudeći jeftiniju i lakšu alternativu iPadu Pro. Uz veći ekran, Apple je uređaju dodao svoj M2 čip - nadogradnju s M1 čipa koji je ugrađivao u svoj model iz 2022. godine.

Novi iPad Air dolazi u plavoj, ljubičastoj, zvjezdanoj i svemirsko sivoj boji. Cijena mu je 599 dolara za verziju od 11 inča i 799 dolara za model od 13 inča. Oba modela imaju 128 GB osnovne memorije i dolaze s opcijama za 512 GB i 1 TB.

iPad Pro dobiva OLED zaslon i lagani redizajn

Po prvi put, iPad Pro dolazi s oštrijim, živopisnijim OLED zaslonom, kao i tanjim profilom, 5,3 mm za 11-inčnu verziju i 5,1 mm za 13-inčni model.

Apple nije samo fizički dotjerao iPad Pro - čak je dodao i svoju sljedeću generaciju procesora - M4. Novi iPad Pro dolazi u srebrnoj i svemirsko crnoj boji, zajedno s 256 GB osnovne memorije. Cijena modela od 11 inča počinje od 999 dolara, a verzija od 13 inča od 1299 dolara.

Brži M4 čip spreman za AI

Novi Appleov procesor M4 dolazi s 10-jezgrenim CPU-om i 10-jezgrenim GPU-om, a izrađen je pomoću učinkovitijeg 3nm procesa. Apple kaže da je CPU čipa 50 posto brži od M2, što ga čini 'moćnim čipom za AI'.

Novi Apple Pencil Pro može vibrirati

Nakon što je prošle godine predstavio jeftiniji Apple Pencil s portom USB-C, Apple se vratio s još jednim ažuriranjem. Novi Apple Pencil Pro sada podržava haptiku, zajedno s novom gestom stiskanja koju možete koristiti za otvaranje izbornika. Također vam omogućuje da okrećete olovku za promjenu oblika kista i podržava Find My.

Apple Pencil Pro kompatibilan je s iPadom Pro i košta 129 dolara.

Magic Keyboard koji 'daje isti osjećaj kao da koristite MacBook'

Apple Pencil nije jedini iPad dodatak koji dobiva nadogradnju. Apple je također pokazao redizajniranu Magic Keyboard s aluminijskim odmorištem za dlan, većim trackpadom s taktilnim povratnim informacijama i redom funkcija. Također dolazi u srebrnoj i svemirsko crnoj boji koja odgovara iPadu Pro.

Magic Keyboard košta 299 dolara za verziju od 11 inča i 349 dolara za verziju od 13 inča.

Jeftinija početna cijena iPada

Predstavljanjem novih iPad Air i iPad Pro, Apple je najavio snižavanje cijene svog osnovnog iPada 10. generacije na 349 USD, što je 100 dolara manje od prethodne početne cijene od 449 dolara, piše Verge.

Softver

Apple lansira novu aplikaciju pod nazivom Final Cut Camera, koja je posebno napravljena da podrži produkciju uživo s više kamera. Aplikacija se sinkronizira s ažuriranom aplikacijom Final Cut Pro i omogućuje korisnicima 'povezivanje više iPhonea ili iPada za snimanje dodatnih kutova tijekom snimanja uživo s više kamera ili snimanja profesionalnog videa.'

Osim toga, Apple je predstavio i nove značajke pokretane umjetnom inteligencijom za svoju digitalnu audio radnu stanicu, Logic Pro, uključujući novog virtualnog basista i klavijaturista.