DOMAĆI SOFTVER

Pomoć roditeljima: Tri mlade psihologinje imaju aplikaciju za praćenje razvoja djece

23.02.2022 u 11:05

Bionic
Reading

Aplikacija i prateći materijali na platformi Psidacta osmišljeni su kako bi roditeljima pomogli u izboru najboljeg puta djetetovog razvoja, ali i izbjegavanje skupih pogrešaka

Roditelji se često suočavaju s nesigurnostima kad je riječ o razvojnim potrebama njihove djece.

Teško im je procijeniti njihove snažnije i slabije strane, zbog čega je odabir aktivnosti i igračaka koje će poticati djetetov razvoj na odgovarajući način zahtjevan, nerijetko i skup proces.

U tome su im odlučile pomoći tri mlade razvojne psihologinje Iva Gregov, Tea Klepac i Tara Lučev, okupljene u platformi Psidacta.

Izradile su aplikaciju koja roditeljima može ponuditi razvojni profil djeteta i individualizirani priručnik za poticanje potrebnog područja razvoja, uz preporuku igrački od prirodnih materijala izrađenih u Hrvatskoj koje će najbolje odgovarati djetetu.

Aplikacija i prateći materijali dostupni su putem web odredišta psidacta.hr i Psidactinog profila na Instagramu. Razvojni profil djeteta nastaje temeljem upitnika kojeg roditelji mogu popuniti online.

"U manjim sredinama često nedostaje adekvatna podrška razvojnih psihologa. Stoga smo odlučile kroz našu online aplikaciju pokušati pomoći što većem broju roditelja", istaknula je Tea Klepac.