TELEKOM BEZ PAPIRA

T-Centri postaju potpuno digitalni

03.10.2013 u 18:38

  • +20

Novi T-Centar - digitalan i interaktivan

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hrvatski telekom

Bionic
Reading

Na Cvjetnom trgu u Zagrebu otvoreno je prvo u nizu preuređenih prodajnih mjesta Hrvatskog Telekoma. Interaktivno je, koristi minimum papira te nudi niz novih mogućnosti i usluga

HT je povodom otvaranja spustio cijene Samsungovog Galaxyja S 3 (s x-mini zvučnikom), Sonyjeve Xperije M (s prijenosnim punjačom), LG-ovog Optimusa L5 II (sa SanDiskovom karticom micro SD kapaciteta četiri gigabajta) i Huaweija Y300 (s tabletom MediaPad WiFi) za 300 kuna. Najbrži kupci dobili su pametne satove Galaxy Gear i SmartWatch 2 za kunu.

T-Centar na Trgu Petra Preradovića temeljito je preuređen prema konceptu koji u najvećem domaćem telekomu nazivaju 'za gigabitno društvo'. Preuređenje potpisuje arhitektica Maja Barlović iz studija Izvan okvira.

Prostor trgovine osmišljen je tako da pruži korisnicima maksimalnu dozu interaktivnosti. Tako su, primjerice, postavljeni prodajni tableti sa specijaliziranim aplikacijama koje omogućuju brz i jednostavan pregled ponude mobitela, kao i uspoređivanje cijena i drugih elemenata različitih paketa.

Dodano je interaktivno sučelje za MAXtv koje može podučiti posjetitelja kako koristiti IPTV i upoznati ga s mogućnostima koje nudi.

Pri preuređenju su korišteni standardi matične Deutsche Telekom Grupe, s jednom iznimkom - zadržan je izvorni izgled ciglenog stropa, po čemu će zagrebački dućan biti jedinstven. Povećane su staklene površine, a zidovi su oslikani prepoznatljivim zagrebačkim vizurama.

Novost su dva velika videozida. Na jednom, koji čini pet metara dug niz LED ekrana, vrte se reklame snimljene upravo za potrebe prikazivanja u sklopu novih T-Centara. Drugi nudi mogućnost testiranja usluga kao što su Deezer, one vezane uz računalni oblak...

U podrumu je uređena demo soba u kojoj je moguće isprobati HT-ove proizvode i usluge vezane uz računalni oblak, e-zdravstvo, pametnu kuću i drugo. Ondje je postavljen i platomat, putem kojeg će isprva biti moguće plaćati račune HT-a bez naknade. Kasnije će biti moguće platiti i druge račune, uz povoljnu naknadu, tvrde u HT-u.

U HT-u očekuju da će novi koncept biti ponajprije zanimljiv mlađoj publici, no da bi se snašli i stariji i tehnički manje potkovani korisnici, na raspolaganju im je prodajni savjetnik.

Kako je rekla Nataša Rapaić, članica Uprave i glavna operativna direktorica za privatne korisnike HT-a, iduće godine na isti će način biti preuređena još do tri T-Centra.